Mora usporiti

Što se događa s kraljicom? Vladarica je zabrinula javnost nakon nenadanog otkazivanja obaveza

Zabrinuti liječnici preporučili su britanskoj kraljici da otkaže zakazani put, iako nije otkriveno zbog čega je do te ‘zabrane‘ došlo, naglašeno je tek da nema veze s koronavirusom.

Britanska kraljica otkazala je službeni put Sjevernoj Irskoj, odluka je to objavljena u srijedu, a nakon što je "nevoljko prihvatila savjet liječnika da se odmori idućih nekoliko dana", javljeno je iz Buckinghamske palače.

"Kraljica je nevoljko prihvatila savjet liječnika da se odmori u idućih nekoliko dana. Njeno Visočanstvo je pozitivnog duha te je razočarana što neće moći posjetiti Sjevernu Irsku, gdje je danas i sutra trebala obaviti niz angažmana. Kraljica šalje najtoplije pozdrave narodu Sjeverne Irske, i raduje se budućoj posjeti", piše u službenom priopćenju.

image
Kraljica Elizabeta se sve češće oslanja na štap.
AVALON/PROFIMEDIA

Iako nije specificirano zbog čega je kraljica Elizabeta II. dobila ovu medicinsku preporuku, zna se da nije povezana s koronavirusom. Preporuka liječnika stigla je nakon što je 95-godišnja kraljica u dvorcu Windsor imala veliko primanje za međunarodne biznismene kao dio Global Investment Summita.

image
Kraljica Elizabeta među najutjecajnijim biznismenima primila je i Billa Gatesa.
PA IMAGES/PROFIMEDIA

Zajedno s njom i premijerom Borisom Johnsonom svečanom primanju priređenom za najutjecajnije poslovne ljude na svijetu, prisustvovali su princ Charles, princ William, princ Richard te princ Michael od Kenta.

Čitajte i: Prava kraljica: Elizabeta II. odbila je nagradu, jer se ne osjeća dovoljno staro da bi je zaslužila

Brojne obaveze

Kraljica je u ovu jesen ušla punom parom, obavila je niz dužnosti - od otvaranja Škotskog parlamenta u Edinburghu, zatim i Velškog parlamenta u Cardiffu, prisustvovala finalu Britanskog prvenstva u jahanju u Ascotu, primala brojne audijencije..., što su samo neke od obaveza.

image
Kraljica Elizabeta predala je trofeje pobjedincima u konjskim utrkama.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na nekim događanjima po prvi put u 95. godina Elizabeta II. oslanjala se na štap za hodanje. No, činjenica da je dobre volje i osjeća se mnogo mlađe nego što to pokazuje kalendar, dokazuje i činjenica da je odbila nagradu Oldie of the year' - što bi značilo starčić ili starica godine. Vijest je prenio magazin "The Oldie", koji ovu nagradu i dodjeljuje godinama.

U pismu koje je poslala magazinu, kraljičina tajnica napisala je iduće: "Njezino Veličanstvo vjeruje da si star onoliko koliko se osjećaš, kao takva Kraljica vjeruje da ne zadovoljava relevantne kriterije kako bi mogla prihvatiti nagradu, nada se da ćete pronaći zaslužnijeg primatelja".

image
Kraljica Elizabeta u Cardiffu.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 06:27