Princ Philip
 Getty Images
Samo godina do stotke

Što se slavilo, slavilo se: Vremešni britanski princ rođendan će dočekati kao nikada do sada

Suprug kraljice Elizabete II. idući će tjedan proslaviti svoj 99. rođendan, a nitko drugi osim njegove supruge neće biti na 'slavlju'.

Princ Philip (99) priprema se za slavlje svog rođendana, a na proslavi neće nitko sudjelovati osim njegove supruge kraljice Elizabete (94), te vjerojatno njegov osobni batler, koji će biti zadužen za serviranje laganog ručka.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 12:  Prince Philip, Duke of Edinburgh and Queen Elizabeth II during the annual Remembrance Sunday memorial on November 12, 2017 in London, England.  The Prince of Wales, senior politicians, including the British Prime Minister and representatives from the armed forces pay tribute to those who have suffered or died at war.  (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Princ Philip i kraljica Elizabeta II

Kraljevski izvori definitivno su potvrdili kako većeg okupljanja neće biti, sve će se zbiti u dvorcu Windsor, a zbog korona krize Philip se iz predostrožnosti odlučio za ovaj potez.

Empty streets around Windsor Castle as the drizzle brought back a quieter morning to Windsor and Eton today as the recent high number of visitors to the town stayed at home
Coronavirus lockdown ease, Berkshire, UK - 03 Jun 2020,Image: 526453826, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Izolaciju tijekom korone kraljevski par provodi u dvorcu Windsor.

Vremešni princ inače ne voli veliku buku oko svog rođendana, posebno sada za vrijeme lockdown-a, pa je poprilično šutljiv na tu temu i ne želi izvolijevati kada je veće obiteljsko okupljanje u pitanju.

No, obitelj će se ipak sastati, ne uživo već putem popularne platforme Zoom, s kojom smo svi nekako naučili živjeti, tijekom pandemije korone.

Već se zna i popis poziva koje će Philip ''odraditi, iz Škotske će mu se javiti sin Charles, iz Norfolka Kate i William, a iz Los Angelesa odbjegli Meghan i Harry. Ne sumnjamo da će se društvene mreže diljem svijeta užariti, jer poznato je da se radi o omiljenoj kraljevskoj obitelji.

Image: 338759917, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Tijekom Zoom poziva čitava obitelj bit će na okupu.

Buckinghamska palača nada se da će moći na neki mali prigodni način obilježiti rođendan najpoznatijeg muža na svijetu, no moraju pričekati njega i vidjeti kako će se on osjećati na taj dan. Ako im da zeleno svijetlo, palača će nešto ''improvizirati''.

A quiet Buckingham Palace seen during the coronavirus outbreak
Buckingham Palace, London, UK - 31 May 2020,Image: 525163646, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Sjedište obitelji je u Buckinghamskoj palači koja je obitelji najmanje draga.

''Philip mrzi buku oko svojih rođendana i općenito nije ljubitelj slavlja'', otkrio je izvor za Daily Mail.

U međuvremenu se javila i njegova rođakinja Lady Butter (95) te izjavila: ''On uvijek inzistira na tome da se ne rade spektakli o njegovih rođendana i prvi će uvijek reći da moli da se sve napravi bez buke i bez brige''.

Philip i Elizabeta izolaciju provode u dvorcu Windsor još od prije Uskrsa, što je najduže vrijeme koje su proveli zajedno na jednom mjestu, primijetili su kraljevski izvori.

Čitajte i:

Najtužniji rođendan: 'Proživjela' je dva života, no svijet će je pamtiti po skandalima njene djece

Impresivan jubilej: Platinasta godišnjica braka na britanskim kraljevskim dvorima

Najugroženiji je među plemstvom, ali ni narušeno zdravlje nije ga spriječilo u važnom pothvatu

Princ Edward stigao u Split: Najmlađi sin kraljice Elizabete, tek 11. u redu za tron, ali i jedini koji se nije razveo

Palača potvrdila da je hospitaliziran: 96-godišnji princ mora na operaciju

Danas slave 72. godišnjicu: Tajna dugog braka kraljice Elizabete i Philipa je u - smijehu

Kraljica i njezini nasljednici radili kolač, sve je oduševio princ George

Linker
20. travanj 2024 04:35