Getty Images
Podigla prašinu

Što sve otkriva knjiga o Sussexima: S jednim članom kraljevske obitelji Meghan se iznimno povezala

Britanski kraljevski par koji je u siječnju obznanio da će dvor zamijeniti životom u Los Angelesu, ponovno se našao u žarištu javnosti nakon što je u utorak 11. kolovoza izašla knjiga čiji autori tvrde da su od insajdera saznali pozadinu svih odnosa unutar kraljevske obitelji.

Knjiga koju cijela britanska monarhija željno iščekuje već neko vrijeme konačno je izašla, "Finding Freedom", napisana je zahvaljujući insajderima koji su surađivali s britanskom kraljevskom obitelji, a u detalje se otkrivaju odnosi koje su princ Harry i Meghna Markle stvorili među sobom i među bližnjima.

Kraljevski par koji je u siječnju obznanio da će dvor zamijeniti životom u Los Angelesu od tada ne prestaje biti u interesu javnosti, a ova knjiga otkrila je neke nepoznate aspekte njihovih života.

Jedna od intrigantnih stvari je udaljavanje dvojice braće prinčeva Williama i Harryja, koje je navodno započelo kada je stariji brat za Meghan upotrijebio riječi "ta cura" i kazao bratu da možda žuri s romansom.

Naslovnica knjige 'Pronalazak slobode' koja je izašla 11. kolovoza

Autori knjige Omid Scobie i Carolyn Durand tvrde da je Harry "osjećao kako su ljudi koji rade s njegovim bratom puštali stvari zbog kojih William izgleda dobro, čak i ako je to značilo da su Harryja bacili pod vlak".

Charles kao drugi otac

Neki detalji iz knjige već su procurili u javnost i prije njenog objavljivanja, no u njoj ima još mnogo javnosti nepoznatih događaja. Ono što je knjiga otkrila je i činjenica da je Meghan Markle uspostavila blisku vezu s princom Charlesom te da ga ne smatra svekrom, nego 'drugim ocem'.

Meghan je imala svoje razloge zbog kojih se divila svom svekru, koji ju je i otpratio do oltara, kad ju je vlastiti otac iznevjerio.

Knjiga tvrdi da je vojvotkinja od Sussexa od samog upoznavanja na dalje svog svekra doživjela "punim podrške i ljubavi". Charles ju je i otpratio do oltara te predao svom sinu na vjenčanju u Windsoru.

"Meghan je imala svoje razloge zbog kojih se divila svom svekru, koji ju je i otpratio do oltara, kad ju je vlastiti otac iznevjerio", piše u knjizi.

LONDON, ENGLAND - MAY 22:  (L-R) Prince Charles, Prince of Wales, Camilla, Duchess of Cornwall and Meghan, Duchess of Sussex attend The Prince of Wales' 70th Birthday Patronage Celebration held at Buckingham Palace on May 22, 2018 in London, England.  (Photo by Chris Jackson/Chris Jackson/Getty Images)
Chris Jackson/Getty Images
Meghan princa Charlesa smatra 'drugim ocem, a sprijateljila se i s Camillom

Knjiga tvrdi da su Charlesovi osjećaji prema Meghan uzvraćeni. "Princu od Walesa Meghan se svidjela od prvog trena. Ona je vrckava, samouvjerena, lijepa Amerikanka. On voli jake i samouvjerene žene. Bistra je i samosvjesna i vrlo su brzo razvili prijateljstvo", otkrio je Charlesov prijatelj piše u knjizi.

Osim s Charlesom Meghan je uspostavila blisko prijateljstvo s Camillom, no još bitnije njegovala je dobar odnos s kraljicom, budući da je bivša glumica vrlo revno željela naučiti sve o životu unutar kraljevske obitelji.

Zbog svađe između prinčeva Williama i Harryja bojali su se da će doći do kraja monarhije, također je jedna od tvrdnji iz knjige.

Kako je osvojila kraljicu

Prvi zajedničku obavezu imale su 14. lipnja 2018., družile su se na putovanju u Chester, a izvor je autorima knjige otkrio kako je Meghan stekla kraljičino povjerenje jer je "vrlo pametna i jako dobro razumije ono što se traži".

Autori pišu kako je kraljica bila predivna, topla i velikodušna prema novoj vojvotkinji. "Pobrinula se da Meghan zna što se događa i pobrinula se da se osjeća kao kod kuće, jer to joj je bilo prvo putovanje", a prije nego su sišle s vlaka kraljica je poklonila Meghan naušnice s biserima i dijamantima.

CHESTER, ENGLAND - JUNE 14:  Queen Elizabeth II and Meghan, Duchess of Sussex visit the Storyhouse to Chester Town Hall on June 14, 2018 in Chester, England. Meghan Markle married Prince Harry last month to become The Duchess of Sussex and this is her first engagement with the Queen. During the visit the pair will open a road bridge in Widnes and visit The Storyhouse and Town Hall in Chester.  (Photo by Phil Noble - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
Kraljica i Meghan na svom prvom zajedničkom putovanju u Chester, 2018.

Meghan je bila marljiva učenica kraljevskog protokola, često su je vidjeli da nosi pune fascikle, istraživala je kako ne bi krivo nastupila. Vrlo je ozbiljno pristupila svemu, a u treningu joj je pomogla i sama kraljica koja joj je osobno održala master class.

Zbog svađe između prinčeva Williama i Harryja bojali su se da će doći do kraja monarhije, također je jedna od tvrdnji iz knjige.

Knjiga, među ostalim, otkriva kako su hakeri iz Rusije ukrali stotine osobnih fotografija, četiri mjeseca nakon vjenčanja Harryja i Meghan nakon što su stekli pristup online računu na kojem je par držao fotografije.

Pročitajte i:

LJUBAV KAO TEMPIRANA BOMBA Nepoznati detalji borbe Meghan i Harryja uoči Megxita

Odbjegla vojvotkinja slavi: 'Želim da prestanete ogovarati i da nekome kažete da ga volite'

Čista romantika: Otkriveno je na koju su pjesmu Meghan i Harry plesali prvi svadbeni ples

Kraljevske šogorice Meghan i Kate: Nikad nisu postale prijateljice, a nova knjiga otkriva i zašto

Linker
19. travanj 2024 05:58