SHUTTERSTOCK
Tuga u Windsoru

Uz nju su cijelog života! Kraljica se teško nosi s gubitkom svojih voljenih ljubimaca

Kraljica Elizabeta II. svog prvog psa dobila je za svoj 4. rođendan. Otad pa do danas njezini ljubimci u obitelji uživaju poseban status, stoga ne čudi što ju je odlazak dorgija Vulcana duboko potresao.

Kraljica Elizabeta II. svog prvog psa dobila je za svoj 4. rođendan. Otad pa do danas njezini ljubimci u obitelji uživaju poseban status, stoga ne čudi što ju je odlazak dorgija Vulcana duboko potresao.

Britanska kraljica Elizabeta II. (94) tuguje - ostala je bez svojeg dorgija Vulcana, mješanca korgija i jazavčara, koji je uginuo od starosti u dvorcu Windsor, pa sada ima samo jednog ljubimca - kujicu Candy. Kraljičina ljubav prema psima dobro je poznata. Prvoga psa, korgija, dobila je za četvrti rođendan i odmah se zaljubila u njega. Kad je on uginuo, za 18. rođendan roditelji su joj darovali kujicu Susan, od koje se nije odvajala pa ju je povela i na medeni mjesec kada se udala za princa Philipa.

Kraljica obožava škampe, mrzi češnjak, a osobnog chefa testirala je na najneobičniji način

image
U parku u blizini dvorca Windsor s potomcima kujice Susan, 1973.
PA/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Inače, svi njezini psi, a imala ih je više od 30, Susanini su potomci. Ni na što kraljica nije tako osjetljiva kao na svoje psiće. Oni joj smiju sjediti u krilu i motati joj se oko nogu dok u dvorcu Windsor ili u palači Buckingham prima strane državnike, putuju s njom u avionu, vodi ih sa sobom i kad odlazi u Škotsku tijekom ljetnih mjeseci...

image
Korgi je bio s njom i kad su je snimali u radnoj sobi u palači Buckingham, 1969.
JOAN WILLIAMS/SHUTTERSTOCK

Za njih se brine posebno osoblje, kao da su članovi kraljevske obitelji, i nikad je nitko nije vidio tako bijesnu kao kad je jednom zamijetila da su njezini ljubimci dobili odmrznutu hranu - ona, naime, zahtijeva da jedu samo kuhane, svježe namirnice. A koliko ih voli, pokazala je i prije desetak godina kad je odlučila da neće uzimati nove pse - jer zbog svojih poodmaklih godina nije željela da njezini ljubimci ostatak života provedu bez svoje vlasnice.

image
Kraljica i njezina četiri ljubimca, 2016.: Willow, Vulcan, Candy i Holly.
ANNIE LEIBOVITZ/PA IMAGES/PR


Čitajte i:

Kate Middleton i princ William tuguju: Objavili vijest koja im je slomila srce

‘Prve šape‘: Uz prvu damu i potpredsjednicu s Bidenom u Bijelu kuću ulaze i dva šarmantna dečka

Linker
27. travanj 2024 06:16