za kraj

Vječna ljubav, koja odolijeva vremenu i kušnjama: Simbolika cvijeća koje je Kraljica osobno odabrala za svog voljenog

Kraljica Elizabeta II. za kraj je svog voljenog princa Philipa ispratila vijencem za koji je osobno odabrala cvijeće. Aranžman je bio pun simbolike - a odala je njime počast i njihovoj vječnoj ljubavi.

Kraljica Elizabeta II. dostojanstveno se, u samoći i tuzi, oprostila od svog voljenog supruga. Princ Philip uz nju je bio tijekom 73 godine braka - i bio joj je najveći izvor snage. Voljela ga je od prvog trenutka otkako ga je ugledala, stoga je jasno da je njegov odlazak za Kraljicu nenadoknadiv i iznimno težak. No, smogla je snage i osobno odabrala vijenac koji je bio na njegovom lijesu.

Čitajte i: Jedinog muškarca kojeg je istinski voljela Kraljica je ispratila mirno, sama - daleko čak i od svoje razjedinjene obitelj

Čitajte i: Voljenom djedu! Značenje cvjetnog vijenca kojim su se Meghan i Harry oprostili od princa Philipa

Za vijenac je odabrala bijele ruže, bijele ljiljane, frezije, jasmine, porculanski cvijet.. Promišljeni odabir imao je za Kraljicu posebno značenje i posveta je princu Philipu i njihovom dugom braku.

image

KIRSTY WIGGLESWORTH/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Posebno značenje biserne ogrlice: Kate Middleton na ispraćaju princa Philipa odala počast dvjema ženama

Čitajte i: Kraljica Elizabeta II. oprostila se od supruga, princa Philipa, ali srce slama razdvojenost braće Harryja i Williama

Ljiljani označavaju ponovno rođenje, dok bijele ruže označavaju vječni spomen. Usto, ruže su lipanjski cvijet, simbol mjeseca u kojem se rodio vojvoda od Edinburgha. Jasmini označavaju čistoću, a porculanski cvijet simbolizira vječnu ljubav, onu koja odolijeva vremenu i kušnjama. Vijenac, koji je Kraljica složila za princa Philipa, nalazio se na njegovom lijesu.

image

LEON NEAL/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
22. travanj 2024 20:53