vedran peteh
Lagane, a zasitne

Slasno ljetno osvježenje iz kuhinje Valentine Walme: Juhe od voća i povrća od kojih rastu zazubice

Budući da trenira čak osam sati dnevno, plesačica i koreografkinja Valentina Walme konzumira zdrave i lagane obroke, a tijekom vrućih mjeseci najviše je podižu hladne juhe od voća i povrća.

Hladna juha od lubenice

zagreb 10.07.2020
Tina Walme
foto vedran peteh
vedran peteh
Hladna juha od lubenice

SASTOJCI

  • 80 - 95 dag lubenice
  • 3 - 4 žlice maslinovog ulja
  • svježa menta po želji
  • žličica čilija
  • sol, papar,
  • žličica muštarde
  • 15 dag mini mozzarelle

PRIPRAVA

Lubenicu očistiti od koštica i narezati na kockice. Staviti u blender. Dodati začine, ulje, mentu, čili, sol, papar i muštardu. Sastojke dobro izmiksati. Juhu poslužiti s mozzarellom.

Hladna juha od kukuruza i kurkume

zagreb 10.07.2020
Tina Walme
foto vedran peteh
vedran peteh
Hladna juha od kukuruza i kurkume

SASTOJCI

  • 50 dag kukuruza šećerca
  • 2 crvene paprike
  • 300 - 500 ml bademovog mlijeka
  • bosiljak
  • sol
  • maslinovo ulje
  • 5 dag oraha
  • žličica kurkume

PRIPRAVA

Kukuruz i na kockice narezanu crvenu papriku staviti u blender te kratko izmiksati. Postupno ulijevati bademovo mlijeko. Količina ovisi o željenoj gustoći. Dodati orahe, usitniti s ostalim sastojcima. Dodati sol, kurkumu, svježi bosiljak te žlicu maslinovog ulja. Prije miksanja poželjno je da sastojci budu hladni, a prije posluživanja nije potrebno dodatno rashlađivati.

Hladna juha od dinje sa slaninom

zagreb 10.07.2020
Tina Walme
foto vedran peteh
vedran peteh
Hladna juha od dinje sa slaninom

SASTOJCI

  • 45 dag dinje
  • 10 dag slanine
  • maslinovo ulje
  • sol, papar,
  • prstohvat dimljene crvene paprike
  • majčina dušica

PRIPRAVA

Slaninu ispeći na grill tavi. Pustiti da se ohladi te sitno nasjeckati. Dinju očistiti, narezati na jednake komade i izmiksati u blenderu. Kad se malo usitni, dodati maslinovo ulje te po želji sol, papar i prstohvat mljevene dimljene paprike. Juhu servirati u posudu, dodati sitno narezanu pečenu slaninu i nekoliko listića majčine dušice.

Juha od krastavaca i tofua

zagreb 10.07.2020
Tina Walme
foto vedran peteh
vedran peteh
Juha od krastavaca i tofua

SASTOJCI

  • 2 veća krastavca
  • 450 ml tekućeg jogurta
  • 20 dag dimljenog tofua
  • režanj češnjaka
  • žličica nasjeckanog kopra
  • sol, papar,
  • dvije žlice tostiranog sezama

PRIPRAVA

Krastavce očistiti i narezati na kockice. Staviti u blender, dodati tekući jogurt, češnjak te kratko miksati. Dodati kopar i još kratko miksati. Juhu staviti u hladnjak da se dobro ohladi. U međuvremenu tofu narezati na jednake kockice. Napikati na drveni štapić. Juhu prije posluživanja začiniti sa soli i paprom. Na kraju dodati tostirani sezam (sezam kratko zagrijati na tavi i lagano popržiti).

Ovu, ali i niz ostalih, slasnih recepata potražite u novom broju magazina Gloria! Svakom čitatelju darujemo Specijalni prilog Delicije & mješavinu Maggi začina - za punoću svakog jela.

Čitajte i:

Idealno za vrućine! Donosimo dva osvježavajuća recepta koji povezuju Aziju i Mediteran

Začini Orijenta na hrvatski način: Magični recepti Libanonke Farah koja je zbog ljubavi preselila u Zagreb

Matejka Buča ima kuharicu s odličnim idejama za ručak: Otkrila nam je recept za savršene njoke!

Novo ruho torte koja vrišti 'ljeto'! Poznata novinarka otkriva hit recept, ali i svoju nagrađivanu okućnicu

Jubilej pun iznenađenja: Chefica Ana Grgić otkriva recept za omiljeno jelo

Linker
15. travanj 2024 08:37