Sonja Kovač
 Davor Matota
#ostajemdoma

Sonja Kovač: 'Sada mi dugi telefonski razgovori nisu toliko mrski'

Blogerica i zaljubljenica u putovanja pridružila se našoj kampanji #ostajemdoma i za Gloria.hr otkrila kojim aktivnostima krati vrijeme u svoja četiri zida i što joj najviše nedostaje iz vanjskog svijeta.

Domaća blogerica, vlogerica i zaljubljenica u putovanja Sonja Kovač nedavno se vratila iz Finske, a sada vrijeme provodi kod kuće s dečkom i psićem u samoizolaciji. To joj, kako nam je otkrila, jako teško pada upravo jer putovanjima zarađuje za život.

U svoja četiri zida vrijeme krati raznim aktivnostima te ne propušta biti informirana o najnovijim događanjima. Ako je lijepo vrijeme, ujutro obično nakon doručka ide prošetati psića u šumu, daleko od ljudi. Ostali dio dana rješava mailove, editira videa i slike i posvećuje se kuhanju za koje, kako kaže, sada napokon ima dovoljno vremena.

"Niti jedan dan nam nije dosadno. Dečko i ja kuhamo svaki dan, nekad ja, nekad on, a neke od recepata snimam i za Instagram", otkrila je Sonja koja se u karanteni nikako ne odriče vježbanja.

"Predvečer odvježbam pola sata najdražih vježbi za stražnjicu, noge i trbuh, a nakon toga slijedi večera i odmor koji najčešće koristim za gledanje neke dobre serije ili čitanje knjiga", ističe.

Najviše joj nedostaje druženje i putovanja

Privatni album
Sonja samoizolaciju provodi s dečkom i psićem s kojima joj nikada nije dosadno.

Slavko Sobin ima pitanje, mi imamo odgovor: Kako dezinficirati šape kućnim ljubimcima?

Iz vanjskog svijeta i "normalnog" života najviše joj nedostaje sloboda kretanja i druženje s obitelji i prijateljima. "Teško je, pogotovo kada je vani lijepo vrijeme, a znamo da ne smijemo izlaziti. Fale mi kavice, prijatelji i , naravno, putovanja. Bez obzira na to što nismo imali nikakvih planova za daljnja putovanja i odlučili smo neko vrijeme biti u Hrvatskoj, ta neizvjesnost oko cijele situacije me pomalo zabrinjava. No, ipak nam ništa ne fali jer smo prihvatili postojeću situaciju i nadamo se da će sve uskoro biti gotovo!", poručuje Sonja.

Izbjegavanje socijalnih kontakata kompenzira dugim telefonskim razgovorima, koji joj, kaže, sada ne predstavljaju problem kao prije. "Nisam tip osobe koja voli visjeti na telefonu, ali uvijek kada s nekim pričam telefonski, paralelno radim nešto drugo", dodaje.

Čitajte i:


Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
17. travanj 2024 00:04