Getty Images / Ilustracija
Prva priča Barcaffèa i Glorije

Topla priča o ocu superheroju vraća nam nadu u bolje sutra: 'Da nije bilo njega, rodila bih u autu'

Priključite se akciji Barcaffèa i našeg portala i pokažite zahvalnost prema ljudima koji su vam najviše pomogli u ovim teškim vremenima. Recite nam čim su vam vratili osmijeh na lice, a mi ćemo nagraditi i njih i vas! Priča koju nam je ispričala mlada majka o njezinom požrtvovnom suprugu izmamila nam je suze na oči te nam pokazala da su svi problemi premostivi ako uza sebe imamo prave ljude.

Proteklih nekoliko mjeseci život nas je doslovno bacio na koljena. Neizvjesna situacija s koronavirusom pa i nedavni potres u Zagrebu prisilio nas je da posložimo prioritete u svojem životu i okrenemo se stvarima koje smo do sada možda zanemarivali, a važan su dio naše svakodnevice.

Ipak, u teškim trenucima uvijek se pojave superjunaci koji će nam pružiti nesebičnu pomoć i podršku. Ne, nije riječ o Supermanu, Batmanu i ostalim fiktivnim likovima, već o "običnim" ljudima koji posjeduju supermoći koje se možda ne vide golim okom, već se osjete srcem.

Požrtvovnost i ljubav bila je veća od straha

Jedan od takvih superheroja je i Dario (34) iz Dugog sela koji bi za svoju suprugu Dariu (26) i novorođeno dijete zaista napravio sve.

Dok mnogi novopečeni očevi rođenje djeteta slave u muškom društvu, Dario, inače mesar po struci, imao je drugi zadatak - pripremiti sve za dolazak djeteta bez ičije pomoći.

Naime, njihova kći Monika na svijet je došla mjesec i pol dana prerano, točno na dan iza zagrebačkog potresa 22. ožujka, kada je Petrova bolnica bila u kaosu zbog pretrpljene štete. Dariova požrtvovnost njegovoj se supruzi duboko urezala u sjećanje zbog čega ga je nominirala za heroja hvalevrijedne inicijative Barcaffèa.

"Naša malena željela nas je što prije upoznati pa se malo požurila. Kada sam dobila trudove, krenula je zbrka i panika jer je trebalo što prije doći u bolnicu. Na putu nas je zaustavila policija i tražila propusnicu. Dario je drhtao, vidjelo se da je izvan sebe, ali je srećom, zbog posla koji radi, uspio nabaviti propusnicu za Zagreb u rekordnom roku pa smo pred Petrovu došli u zadnji tren. Iznenadilo me koliko se brzo uspio snaći po gradu koji uopće ne pozna. Da nije tako reagirao, rodila bih u autu", priča nam mlada majka koja je kćer rodila prirodnim putem, iako je bilo izgledno da će morati na carski jer je dijete bilo okrenuto na zadak.

Privatni album Daria T.

Sve je sam pripremio za dolazak djeteta

No, Dariova snalažljivost i ljubav prema supruzi i kćeri tek je kasnije zasjala u punom sjaju. Zbog restriktivnih mjera protiv korone nije mogao prisustvovati porodu niti ih posjetiti, a nedonošče je moralo biti u inkubatoru pa je suprugu i kćer vidio tek nakon puna 22 dana.

Kako dijete nisu iščekivali tako rano, dodaje, nisu se uspjeli na vrijeme pripremiti pa je sve palo na Dariova leđa.

U međuvremenu je, priča Daria, napravio više nego ikoji muškarac i suprug kojeg zna.

"Pripremio je apsolutno sve za dolazak djeteta - nabavio kolica, složio krevetić i ormare, iskuhao tetra pelene, kupio sve potrebno za mene i kćer. Kada smo došle doma, osjećale smo se kao princeze. Osim toga, sredio je svu papirologiju, kupio lijekove, ma sve... zaista nemam riječi", ponosno govori Daria koja se u svemu ne bi tako lako snašla bez podrške supruga.

"Odmah u startu je pokazao da će biti dobar otac, a tako je i sada kada smo svi kod kuće. Prvih tjedan dana o bebi se najviše brinuo on jer je mene pustio da se odmorim. Sada se izmjenjujemo - jedan dan dežura on, jedan dan ja pa se oboje uspijemo odmoriti. Zbilja ne znam što bih bez njega. On je moj superheroj u pravom smislu te riječi", zaključila je Daria.

Nominirajte i vi svog heroja

Sigurni smo da je trenutna situacija oko pandemije koronavirusa i propisanih mjera zaštite, kao i nedavni potres u Zagrebu, iznjedrio veliki broj svakodnevnih heroja. Ima ih u našoj, a sigurni smo i u vašoj blizini, u obitelji, među prijateljima, susjedima, znancima... Recite nam tko su oni i kako su vam uljepšali i olakšali ove dane, pa makar to bilo i jednim osmijehom.

Tri najbolje priče nagradit ćemo i objaviti unutar nagradnog natječaja na Gloria.hr. Nagradu osvajaju tri heroja, ali i osobe koje su ih nominirale.

Priče o herojima pošaljite na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s oznakom #myeverydayhero.

NOMINACIJE TRAJU OD 30. TRAVNJA DO 9. SVIBNJA NAKON ČEGA OBJAVLJUJEMO IMENA ŠEST PONOSNIH VLASNIKA BARCAFFè POKLON PAKETA.

Pročitajte pravila nagradnog natječaja.

Linker
21. travanj 2024 22:48