teški dani

Tužni oproštaj! Julijana Matanović majku će sahraniti na svoj rođendan

Spisateljica i profesorica Julijana Matanović oprostila se od majke Anđe u dirljivoj Facebook objavi. Njezina majka preminula je u dobi od 83 godine.

Poznata književnica Julijana Matanović oprostila se tužnom objavom od svoje voljene majke, koja je preminula dan uoči Julijaninog 62. rođendana. Emotivno i tužno, oprostila se na svom Facebooku Julijana od svoje majke Anđe. Uz fotografiju na kojoj su ona, majka Anđa i kći Magdalena, Matanović je majci posvetila dirljive riječi i prisjetila se prijašnjih rođendana.

Čitajte i: Julijana Matanović otkrila da su Osijek i odlazak u mirovinu bili pogreška: 'Plakala sam kao ljuta godina'

"Čim bi rekla 'Sretan rođendan', stavljajući pauzu između 'rođen' i 'dan', mama bi započela pričati kako joj je prvi porod, taj sa mnom, bio jako težak. Krenulo je u gradačkoj bolnici 5. travnja izjutra i trajalo cijeli dan, do 6. travnja. U sedam i pet zakmečala sam ja. Znala sam zbog čega mama ima potrebu svake godine oživljavati težinu poroda. Zbog svega onoga što je uslijedilo poslije", prisjetila se Julijana.

"Ja sam ta koja te rodila, i to s puno muke - poručivala je - i nemoj to zaboraviti.' Bila joj je dvadeset i jedna. Umrla je jutros, izjutra. 5. travnja, šezdeset i dvije godine nakon što je krenula po svoje prvo majčinstvo. Ispratit ćemo je, nas četvero, sutra, 6. travnja, na moj rođendan. Čut ću je kako kaže: 'Sretan ti rođendan', stavljajući dugu, dugu pauzu između 'rođen' i 'dan'", napisala je u

Linker
14. travanj 2024 18:13