Ilustracija/Getty Images/iStockphoto
Došao je i taj dan

VIDEO | Popili smo prvu kavu u kafiću, otkrili hoće li cijene rasti i zašto ćemo je čekati duže no obično

Izvanredna situacija u zemlji donijela je mnoge promjene, no ljubav prema omiljenom crnom napitku nije se promijenila. Da građani jedva čekaju ponovno uživati na terasi svog omiljenog kafića s najmilijima potvrđuje i istraživanje provedeno početkom mjeseca, ali i video priča našeg portala snimljena u središtu metropole.

Kako je pokazalo jedno istraživanje provedeno početkom svibnja u našoj zemlji, više od polovice građana potvrđuje kako je epidemija koronavirusa imala prilično veliki utjecaj na njihov svakodnevni život. Građanima je pritom najviše nedostajalo druženje s dragim osobama, izleti i putovanja te ispijanje kave u kafićima.

Uputili smo se u centar Zagreba doznati na licu mjesta kako će izgledati naša prva kava u kafiću te kojih ćemo se mjera morati pridržavati mi kao gosti, ali i ugostitelji koji nam pružaju uslugu. U zanimljivom razgovoru našeg novinara i vlasnika poznate zagrebačke kavane, doznali smo sve detalje, a pritom smo otkrili i koliko se svojoj prvoj kavi u omiljenom kafiću vesele i građani.

Pogledajte kako će izgledati prva kava u kafiću!

Ranije u tekstu spomenuto istraživanje pokazalo je da Hrvati s veseljem iščekuju ponovno otvaranje kafića i terasa, to govori i podatak da će ih 47 posto već u prvom tjednu otvaranja posjetiti kafić kako bi popili svoju omiljenu kavu. Kada se otvore, u kafićima će se najviše pripremati kava. Naime, napitak koji će većina (71%) prvo naručiti bit će upravo kava, a 57 posto njih voljelo bi ju popiti s prijateljima te s partnerom ili partnericom (32%), naravno uz strogo pridržavanje mjera i uputa Stožera.

Ispijanju kave u kafićima vesele se stanovnici svih regija Hrvatske, a posebice stanovnici Dalmacije.

Kako nam je u razgovoru otkrio Amar Fočo, voditelj zagrebačke kavane Johann Franck, strogo su propisani uvjeti kojih se ugostitelji moraju pridržavati, dok će, s druge strane, gosti morati imati više strpljenja čekajući na šalicu omiljenog napitka. Ali, što je to s obzirom na sve što smo već prošli, zar ne!?

Sigurni smo da ćete posebno uživati u ispijanju prve kavice u svom omiljenom kafiću i nadamo se da će to biti u ugodnom društvu i veseloj atmosferi, ali vodite računa na propisane mjere i upute Stožera koje se odnose na sve nas kao goste.


ČITAJTE I:

Nitko je ne voli više od barista: Kavu je slučajno prvi puta probao s 28 godina, a danas je ekspert koji uči i ocjenjuje druge

Stvarnost nije uvijek ista: Je li doista samo najbolje dovoljno dobro ili imamo problem!?

Sva lica najtraženijeg proljetnog komada: Inspirirajte se sjajnim načinima na koje ga nose poznate dame

Linker
24. travanj 2024 15:50