Dino sa suprugom Viktorijom na premijeri u Splitu.
 CROPIX
Prštalo je emocijama

Dino Rađa na premijeri svog biografskog filma: 'Kad god je vidim to mi je najemotivniji trenutak'

Brojni poznati i malo manje poznati Splićani okupili su se u kinu kako bi prvi pogledali film o našoj košarkaškoj zvijezdi, nitko od prisutnih nije krio da su ganuti viđenim kadrovima.

U rodnom Splitu naš poznati košarkaš Dino Rađa organizirao je druženje za prijatelje i predstavnike medija uoči premijere svog biografskog filma "Rađa". Smijeh i suze ispunile su projekcijsku dovranu i prostorije ispred, dok se svečana atmosfera mogla osjetiti u zraku. Film je režirao Vojan Kacić, sniman je tri godine na raznim lokacijama koje uključuju Boston, New Yorku, Atenu, Zagreb, Beograd, Zadar i naravno Split.

"Emocije su zaj*** stvar. Uvijek sam bio emotivan pa sam tako i sad, bez obzira što san ovaj film gledao već četiri ili pet puta uvijek mi navuče suze na oči. Mislim da je Vojan napravio nešto lijepo, vezano za uspjehe raznih momčadi u kojima sam igrao. A i da novije generacije vide koliko i kako se radilo, gdje se treniralo, na brdu, iza kuće, čak i u garaži. Možda je i najbolja poruka ovoga filma da se sve može kad se hoće raditi", rekao je Dino za Slobodnu Dalmaciju.

Najemotivniji trenutak u filmu

Split, 050320.
Druzenje novinara sa proslavljenim kosarkasem Dinom Radjom uoci premijere biografskog filma Radja u Cinestar kinu u trgovackom centru Mall of Split.
Na fotografiji: Dino Radja i Viktorija Djonlic Radja
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
CROPIX
Dino sa suprugom Viktorijom na premijeri u Splitu.

Film započinje primanjem Rađe u košarkaški "Hall of Fame" u američkom Springfieldu, a svatko tko pogleda film o našem slavnom sportašu može saznati mnogo osobnijih detalja, tako je recimo na nagovor majke otišao u košarkašku dvoranu, koja mu je to preporučila umjesto čitanja stripova. A upravo su ti kadrovi u filmu na Dinu imali i najveći učinak.

"Mater je umrla ima 15 godina i uvijek kad je vidim to najtužniji moment. Iako su svi ti košarkaški uspjesi za mene jako emotivni".

Među gostima koji su govorili u filmu o našem košarkaškom velikanu su mnogi poznati sportaši, ali i nekadašnja čistačica u klubu s Gripa Eva Savić. Nju je Dino pozvao na premijeru i predstavio na pozornici nakon projekcije kao ženu koja mu je "kad je ima 14. godina uvijek kuhala čaj".

Tko je sve dao podršku Dini Rađi i došao na premijeru njegova biografskog filma, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte i:

Linker
21. ožujak 2024 05:14