Denis Jerkovic CROPIX
Rukometni as

Legendarni Patrik Ćavar zbog fatalne ljubavi napustio je Pariz i vratio se u rodni Metković

Jedan od najvećih hrvatskih rukometaša svih vremena i europski prvak u rukometu otkrio je kojem se sportu posvetio nakon završetka karijere te što mu iz 'prijašnjeg života' uopće ne nedostaje.

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Patrik Ćavar jedan je od najboljih rukometaša svih vremena koji je karijeru započeo u RK Metković, a od rukometne karijere oprostio se prije 13 godina. Iako je živio u svjetskim metropolama, vratio se u rodni Metković.

U emisiji RTL Exkluziv otkrio je kojem sportu se posvetio nakon završetka karijere te zbog koga se iz Pariza odlučio vratiti u Hrvatsku. Ćavaru je sport i dalje prva ljubav, a sada radi kao sportski komentator.

"Rukomet će uvijek ostati moja ljubav, a u tenis sam se zaljubio kada sam bio rukometni profesionalac. Nisam ga mogao igrati toliko često zbog sportskih obaveza, ali sada mogu", rekao je Ćavar.

Nakon zavidne karijere, putovanja i ludog životnog tempa, rukometna legenda skrasila se u rodnom Metkoviću, gdje živi u sretnom braku sa suprugom Dubravkom. Upravo je ona zaslužna što se Ćavar vratio doma.

zagreb14092005
rukometas medvescaka patrik cavar 
foto: igor sambolec
-spo-
igor sambolec
Patrik Ćavar

Fatalni susret

"Nakon jednog slučajnog posjeta Metkoviću upoznao sam svoju buduću suprugu s kojom sam u braku već 12 godina", priča Ćavar te dodaje da ga je na prvu osvojila svojim izgledom, a onda su se i bolje upoznali. "Dosta smo radili na svom braku i mogu reći da je pun ljubavi i razumijevanja", otkriva.

Živio je u Miamiju, Barceloni i Parizu, ali priznaje da mu je draže kod kuće. "Imao sam par nekretnina u tim gradovima, sve sam to prodao, tako da sada imam samo stan u Zagrebu i stan u Metkoviću", kaže Ćavar. Putovanja mu ne nedostaju jer se puno naputovao, baš kao ni stres uoči utakmica. Ipak, s veseljem gleda na 'stare dane' i razdoblje kada su za njime ludjele obožavateljice.

"Rukometaši su u zadnjih par godina pa i više ovdje u Hrvatskoj dosta popularni kod ljepšeg spola. Zna se što je čar sporta i dobrih igrača, a pogotovo zgodnih", s osmijehom je rekao Ćavar. "Niti jedan grad u svijetu veličine Metkovića koji ima negdje oko 15 tisuća gledatelja koji se može pohvaliti tolikim uspješnim sportašima", zaključuje Ćavar.

Čitajte i:

Od preljuba do oprosta! Najbrži čovjek na svijetu postao otac, vijest objavio premijer Jamajke

Meč koji će se pamtiti: Iva Majoli i Goran Ivanišević pokazali da su u formi

Legenda do legende: Donna Vekić okupila najveća imena hrvatskog tenisa u Osijeku, gdje su pokazali što još znaju

Donna Vekić: 'Za sve je kriva pandemija, nakon dva tjedna bez tenisa nedostajalo mi je akcije'

Linker
18. travanj 2024 11:23