Biljana Blivajs / CROPIX
Slijedi Nokaut u The Voiceu

Najpoželjniji kandidati: Svi mentori htjeli su ih u svom timu, ali samo najbolji mogu dalje

U trećoj sezoni popularnog showa The Voice završile su audicije i kreće se u novu fazu - Nokaute. U natjecanje za najljepši glas Hrvatske kreće 40 natjecatelja koje će kroz show voditi njihovi mentori - Massimo, Vanna, Ivan Dečak i Davor Gobac. Dok čekamo Nokaute prisjetili smo se onih koje su u svojem timu poželjeli svi mentori.

Gobac, Massimo, Vanna i Dečak kroz pet emisija morali su popuniti svoje timove u koje je moglo ući samo deset osoba i definitivno im nije bilo lako. U subotu su finalizirali odabir u kojem nije važan ni izgled ni dob kandidata, već samo dobar glas i sada sa svojim natjecateljima kreću u novu fazu - Nokaute.

Adriana Vidović oduševila ih je sve izvedbom pjesme "Creep" Radioheada, ali na kraju je odabrala otići u Massimov tim. Splićanka je inače završila glazbenu školu u kojoj je učila klavir i solo pjevanje, a s bendom nastupa po obali cijelo ljeto.

Adriana je inače studentica zrakoplovstva u Zagrebu, ali se nada da će karijeru usmjeriti prema glazbi.

Vinko Ćemeraš izveo je pjesmu "Pyro", a prvi mu se okrenuo Gobac pa je na kraju upravo njega izabarao kao mentora. Velik je to uspjeh za Vinka koji u prvoj sezoni nije prošao prvu predaudiciju. Rođen je u Čapljini, a osim što pjeva, ovaj 25-godišnjak piše, sklada i aranžira pjesme te je dio Anarhiv dua. Studira informacijske znanosti u Mostaru.

S bendom je nastupao na Exitu i Sea Star festivalu, a kaže kako je The Voice način da dobije samopouzdanje kako bi objavio autorske pjesme.

Jakob Grubišak osvojio je sva četiri mentora izvedbom pjesme "River" Bishop Briggs, a na kraju je odlučio ući u tim Ivana Dečaka. Deventaestogodišnji Zagrepčanin na Rock akademiji usavršavao je svoj glas, svira gitaru i klavir, a studira fizioterapiju. Na prijavu u "The Voice" nagovorio ga je prijatelj.

Kaže kako nije ni sanjao da će mu se sva četiri mentora okrenuti i da je bio u šoku, ali bila je to samo potvrda njegove želje da se u životu bavi glazbom.

Tea Lovreković također ima tek 19 godina, a Varaždinki je djelovalo nestvarno kad su joj se svi mentori okrenuli dok je izvodila pjesmu "Always Remember Us This Way" Lady Gage. Izabrala je Davora Gopca. Studentica lingvistike i kroatistike pjeva odmalena, prvi nastup imala je u vrtiću, a pjevala je i u Društvu Naša djeca u Varaždinu.

Osim pjevanja, Tea svira flautu i piše pjesme.

Aleksandar Baić u "The Voice" je došao na nagovor djevojke, i to nakon što mu se bend raspao. Četiri mentora osvojio je izvedbom "I Need A Dollar" Aloe Blacca, a odlučio se biti u timu Davora Gopca. Karlovčanin pjeva cijeli život, imao je nekoliko bendova, svira klavir i ukulele te piše pjesme.

San mu je baviti se glazbom, a ima podršku cijele obitelji.

Josip Palameta iz Mostara otpjevao je "Cry Me A River" Michaela Bublea i tako osvojio sve mentore, ali je ovaj ljubitelj jazza i klasične glazbe ušao u Massimov tim. Glazbeni su mu uzori Drago Diklić i Frank Sinatra, a pjevač je u jazz bendu "Smooth Groove". Osim što je završio glazbenu školu, trenutno studira logopediju u Mostaru.

Kaže kako je "The Voice" jedini show u koji bi se ikad prijavio jer je najozbiljniji, a sebe naziva ponosnim promotorom jazza.

U svakoj od tri emisije Nokauta mentori se moraju oprostiti od barem jednog natjecatelja, najmanje jedan natjecatelj izborit će mjesto za nastavak, a netko od njih može dobiti i drugu priliku te u finalu Nokauta pokušati izboriti svoje mjesto za prolazak dalje. Teške odluke za mentore, teški zadaci za natjecatelje.

Ovaj put mladi pjevači moraju oduševiti mentora ne samo svojim glasom, nego i nastupom. U svakom mentorskom timu prolazak u dvoboj izborit će samo njih šestero. Ne propustite pogledati koliko je borba bila izjednačena te koliko je mentorima bilo stresno donijeti odluku tko ne nastavlja svoj put u "The Voiceu Hrvatska"!

Linker
19. travanj 2024 04:00