Dirk Waem / Zuma Press / Profimedia
Nije mu ovo trebalo

Nekada najbolji nogometaš svijeta, sada kriminalac? Ronaldinho uhićen zbog bježanja iz Brazila i lažnih dokumenata

Bivšeg brazilskog nogometaša i njegova brata uhitila je policija nakon što su se oglušili na odredbu suda o zabrani izlaska iz matične zemlje te u Paragvaj ušli ilegalnim putem.

Bivšeg brazilskog nogometaša i njegova brata uhitila je policija nakon što su se oglušili na odredbu suda o zabrani izlaska iz matične zemlje te u Paragvaj ušli ilegalnim putem.

Ronaldinho, bivši brazilski nogometaš i bivši reprezentativac Brazila, nekada je žario i palio nogometnim terenom, a sada je, čini se, potegnuo na sasvim drugu stranu i počeo se baviti mutnim poslovima.

Naime, Ronaldinho i njegov brat Roberto Asis uhićeni su jučer u Paragvaju jer su u zemlju ušli s krivotvorenim putovnicama nakon što im je zabranjeno izaći iz Brazila jer su ilegalno lovili ribe na jezeru Guaiba još 2015., na mjestu koje je zaštićeno. U Paragvaj su došli na poziv i to kako bi predstavili knjigu "Životni genij", govorili o zdravlju djece i družili se s navijačima.

Nakon što su sletjeli u Paragvaj, Ronaldinho se pozdravio s navijačima, potom je pod pratnjom policije odveden do hotela u kojem je odsjedao. Policija je našla krivotvorene putovnice te uhitila bivšeg nogometaša i njegovog brata.

Aug. 19, 2008 - RonaldiNho of Brazil plays against Argentina in semifinals on Tuesday, August 19, 2008, in the Games of the the XXIX Olympiad in Beijing, China. (Abaca Press/MCT), Image: 212437328, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Abaca Press / Zuma Press / Profimedia
Abaca Press / Zuma Press / Profimedia

U studenom 2018. dobili su kaznu od 2,5 milijuna dolara koju oni nisu platili pa im je vrhovni sud zabranio odlazak iz zemlje. Danas će imati saslušanje na kojem će se odlučiti što i kako dalje.

Ronaldinho je nekada bio najbolji nogometaš svijeta; 2005. je osvojio Zlatnu loptu, a u karijeri se može pohvaliti i osvajanjem Lige prvaka, La Lige, Serie A i Cope Libertadores.

Linker
26. travanj 2024 03:31