Ari i Martha s djecom
 Getty Images
Potpuno neočekivano

Norveška kraljevska obitelj zavijena u crno: Tragedija ih je zadesila na sam dan Božića

Umjesto u miru i veselju, norveška kraljevska obitelj na Božić je bila zavijena u crno. Bivši suprug princeze Marthe Louise oduzeo si je život nakon što je 'osjetio' da će umrijeti sam, bez ikoga pored sebe.

Norvešku kraljevsku obitelj je točno na Božić zadesila velika tragedija. Ari Behn, bivši suprug norveške princeze Marthe Louise oduzeo si je život u 48. godini života. Behn, inače i spisatelj, od princeze se razveo prije dvije godine nakon 15 godina braka, a tužnu vijest podijelio je njegov glasnogovornik.

Prije njihovog vjenčanja, Behna su mnogi smatrali kontroverznim, a upravo ga je njegova majka, koja je radila kao kraljevska psihoterapeutkinja, upoznala s Marthom. Bijes javnosti i kraljevske obitelji na sebe je navukao kada je bio snimljen kako partija s prostitutkama i drogira se u Las Vegasu.

Oslo 2013-10-10 Prinsesse Martha Louise smykkelansering. Pictured: Märtha Louise og Ari Behn Foto: Marius Gulliksrud COPYRIGHT STELLA PICTURES, Image: 489781154, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Marius Gulliksrud / Stella Pictures - daily / Profimedia
Marius Gulliksrud / Stella Pictures - daily / Profimedia

Par je u braku dobio tri kćeri - Maud, Leah i Emmu, a razišli su se 2016. Tada je Martha Louise dala službenu izjavu: "Osjećamo se krivima jer više ne možemo izgrađivati sigurnu luku koju naša djeca zaslužuju", rekla je.

U prosincu 2017. Behn je optužio glumca Kevina Spaceya za seksualno uznemiravanje nakon Nobel Peace Prize koncerta. Naime, rekao je da ga je glumac ispod stola dirao na neprimjeren način. No, Spacey se nikada nije očitovao o ovom pitanju.

Prije tragičnog završetka, Behn je 2009. progovorio o borbi s alkoholizmom u intervjuu za magazin Massiv. Objasnio je kako se boji da će njegov porok utjecati na njegovu ulogu oca, a sebe je kasnije nazivao klaunom, 'oštećenim' od načina na koji ga je doživljavala javnost nakon razvoda od princeze.

HALDEN, NORWAY - JANUARY 07: Emma Tallulah Behn, Princess Martha Louise of Norway, Leah Isadora Behn, Maud Angelica Behn and Ari Behn attend the funeral of his grandmother Anne-Marie Solberg at Immanuels Kirke on January 7, 2011 in Halden, Norway. (Photo by Ragnar Singsaas/Getty Images)
Getty Images
Ari i Martha s djecom

Postajao je sve usamljeniji te je rekao kako će vjerojatno umrijeti bez ikoga pored sebe. "Umrijet ću sam je se nikada nisam uspio dovoljno povezati s ikim", rekao je Behn. Kraljevsku obitelj potresla je njegova iznenadna smrt, što su i napisali u službenoj izjavi:

"Zahvalni smo što smo ga imali priliku upoznati. Tužni smo što su naši unuci izgubili svojeg voljenog oca", poručili su kralj Herald i kraljica Sonja.

Linker
16. travanj 2024 20:19