©Columbia Pictures/Courtesy Eve
Morat ćemo se strpiti

Premijere filmskih hitova stavljaju se na čekanje: Osam sjajnih naslova gledat ćemo tek dogodine

Kriza zbog koronavirusa pogodila je čitav svijet pa i filmsku industriju koja je morala stopirati izlaske filmova, a među njima su i oni koje smo željno iščekivali.

Zbog epidemije koronavirusa otkazane su filmske premijere, festivali i stopirane produkcije filmova koje smo željno iščekivali. Ovime cijela filmska industrija poduzima ozbiljne mjere opreza kako se virus ne bi širio, što je itekako važan korak u ovome kaosu.

Produkcijska kuća Sony također je odgodila premijere sedam nadolazećih velikih naslova koje jedva čekamo pogledati kada se cijela situacija smiri i svijet dođe u normalu.

Ghostbusters: Afterlife

Nastavak kultne znanstvenofantastične franšize iz 80-ih u kina će doći tek u ožujku 20201. godine. Iako glavne uloge nose Paul Rudd, Carrie Coon, Mckenna Grace i Finn Wolfhard, u filmu će se pojaviti i stara postava - Bill Murray, Sigourney Weaver, Dan Aykroyd, Ernie Hudson te Annie Potts.

Morbius

Morbius je vampirski superherojski film o zlom liku iz istoimenog Marvel stripa koje igra Jared Leto. Riječ je o znanstveniku koji se, u potrazi za lijekom rijetke krvne bolesti, slučajno pretvara u vampira i odlučuje kažnjavati kriminalce. Film u američka kina dolazi 31. srpnja 20201.

Greyhound

Iako se ratni spektakl s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi trebao premijerno prikazati 22. ožujka, zbog koronavirusa odgođen je za svibanj 2021. Tom Hanks je ujedno i scenarist filma, odnosno adaptacije romana "The Good Shepherd" autora C.S. Forestera. U središtu radnje je mornarički zapovjednik Ernest Krause, veteran španjolsko-američkog rata, koji je vodio i konvoj preko Sjevernog Atlantika u Drugom svjetskom ratu.

Peter Rabbit 2: The Runaway

Nastavak animirano-igranog filma o simpatičnom zecu Petru odgođen je već drugi put. Prvotno je trebao izaći ovog ožujka pa je prebačen za kolovoz, no prikazat će se tek 15. siječnja 2021. Likovi u filmu kojeg sigurno s nestrpljenjem očekuju najmlađi bazirani su na kratkim pričama o zecu Petru književnice Beatris Poter.

Ostali filmovi koji su odgođeni zbog koronavirusa

Fast & Furious 9

Izlazak devetog nastavka jedne od najpopularnijih franšiza ,"Brzih i žestokih", pomaknut je na 9. travnja 2021. U filmu ćemo opet gledati Vina Diesela, Michelle Rodriguez i Tyresa Gibsona, a najveće iznenađenje je John Cena koji će odigrati Jakoba, Domovog do sad nepoznatog brata.

Quiet Place 2

Željno smo iščekivali nastavak uspješnog akcijskog horora iz 2018., no ipak ćemo na njega morati pričekati neko vrijeme. Produkcijska kuća Paramount tek treba objaviti novi datum izlaska, a radnja će se vrtjeti oko Evelyn Abbot (Emily Blunt), majke koja štiti svoju djecu u post-apokaliptičnom svijetu.

Bond 25 No Time To Die

Film koji je od početka snimanja pratila loša sreća odgođen je za 25. studeni 2020. Poznatog tajnog agenta ponovno će utjeloviti Daniel Craig koji je rekao da mu je to posljednji put da tumači Jamesa Bonda.

Mulan

Disney je odgodio tri svoja filma, a najveći među njima je Mulan, igrani remake crtića iz 1998. koji je baziran na kineskoj legendi o ratnici Hui Mulan. Film je trebao doći u kina 27. ožujka ove godine, no za sada nije poznat novi datum izlaska.

Linker
21. travanj 2024 02:23