Tužna vijest pogodila je zagrebačke i ugostiteljske krugove kada sa saznalo da je od zastoja srca preminuo je Antonio Jerković, poznat kao voditelj, suvlasnik i chef zagrebačkog Gyoza Sake Bara. To se mjesto opisivalo i kao "najjapanskije" u Zagrebu.
Bio je velik štovatelj Japana piše Dobra hrana, te je njegov lokal, koji je otvorio uz drugog suvlasnika Shinoma Ayukawoma neodoljivo podsjećao na one u matičnoj zemlji - Japanu.
I to one koje su po shvaćanju Japanaca prave japanske zalogajnice - u Tokiju ili drugim većim gradovima smješten na ulazima u podzemnu željeznicu, u robnim kućama ili skrivenim uličicama.
Jednostavan jelovnik, vrhunska usluga
Jelovnik u Gyoza Sake Baru bio je jednostavan, ali ipak širi nego u nekim japanskim zalogajnicama.
Tako su znali spremati rezance u umaku od dashija s patkom i popečke od daikona, sljedeći dan bi vas dočekali s japanskom prženom rižom i kroketima od bundeve ili veganskim sushijem i miso juhom, piše Dobra hrana. No to je mjesto ipak bilo najpoznatije bilo po gyozama, japanskom curryju, Kaarage piletini i miso juhi.
Antonio je sve kuhao sam, ali je znao i poslužiti jelo, protumačiti svaki sadržaj tanjura, a ponekad i recitirati poeziju. Preminuo je u 51. godini života.
Pročitajte i:
Otkriveni detalji tragične smrti Glee zvijezde: Vikala je u pomoć, ali je nažalost nitko nije čuo
Otišao je čovjek koji je otkrio 2Cellos i etablirao hrvatsku hip-hop scenu
Umrla nacionalna dramska prvakinja Zoja Odak: 'Ostat će zapamćena kao glumica jedinstvene energije'
Josip Manolić tuguje za preminulom suprugom: 'Strašno je gledati kako se netko bori za dah'