Tvrđava kulture Šibenik
svjetski dan glazbe

Rokerski pozdrav ljetu: 11 izvođača je sedam sati slavilo na šibenskoj tvrđavi

Jedanaest izvođača na tri pozornice zajedno sa petstotinjak ljudi u publici kroz sedam sati koncertnog programa proslavilo je Svjetski dan glazbe na Tvrđavi sv. Mihovila.

Okupljeni pod zajednički festivalski naziv 'Let's Rock!' domaći autori i kantautori od kasnog su se poslijepodneva izmjenjivali na pozornicama šibenske tvrđave, slavili glazbu i pozdravljali dolazak ljeta. Publike je s druge strane bilo manje nego inače, no to se ne bi dalo zaključiti sudeći prema atmosferi koja je vladala ispred svake od pozornica i glasnom pljesku i ovacijama koje je publika imala za svakog od izvođača.

Tvrđava kulture Šibenik

Iako je šibenska tvrđava najpoznatija po svojoj ljetnoj pozornici, ugodno iznenađenje priredila je pozornica postavljena van bedema tvrđave, gdje je uz zalazak sunca nastupio Ichabod, vrlo vjerojatno i posljednji puta u ovoj postavi. Nakon Karlovčana, na pozornicu je stao splitski trojac Rolo i svirkom udario plesni ritam koji se nastavio s Porto Morto. S male su pozornice odaslali ogromnu pozitivnu energiju koju je publika pozdravila s oduševljenjem. Večer je na istoj pozornici zaključila Lovely Quinces, koja je odnedavno postala bend. Taj je novitet publika objeručke prihvatila i aklamacijom pozdravila žestoki rokerski zvuk i energični nastup.

Na glavnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila večer su otvorili breljanski indie-rokeri Ischariotzcky, predstavivši pjesme s aktualnog albuma. Usto su priredili i iznenađenje publici i s J.R. Augustom izveli nedavno objavljenu pjesmu Trouble.

Tvrđava kulture Šibenik

Upravo je J.R. August nastavio line up glavne pozornice i u pratnji zbora i vrhunskih glazbenika izveo, među ostalim, i pjesme s Porinom nagrađenog albuma Dangerous Waters.

Večer su na glavnoj pozornici zaključili Jonathan, čija je energija i žestoka svirka od prvog trenutka publiku digla na noge i držala „na rubu“ do samog bisa, kada su im se na pozornici nakratko pridružili i Nipplepeople.

Tvrđava kulture Šibenik

Ništa manje plesno nije bilo ni na trećoj pozornici večeri, onoj ispod gledališta šibenske tvrđave. U samo predvečerje set je započeo prizvukom osamdesetih, zaslugom dvojca koji osvaja aktualnu hrvatsku glazbenu scenu – Pocket palma. Pjesmama s istoimenog albuma i pokojim iznenađenjem stvorili su gotovo klupsku atmosferu koju je svojim nastupom nastavila graditi umultiinstrumentalistica Pi. Uslijedio je nastup maskiranog electro-pop dvojca Nipplepeople čiji je aktualni singl Tajna upravo na tvrđavi doživio svoju premijeru uživo pred publikom. Iznenađenje za kraj večeri kojom se ujedno slavio i početak ljeta priredila je – ironično – kiša, koja je The Fogsellerse prekinula nakon nekoliko minuta nastupa.

Unatoč tome, festivalski dan u organizaciji Tvrđave kulture zasigurno će dugo ostati u sjećanju publike, a i izvođača koji su bili suglasni u jednome – publici treba glazba, a glazbenicima publika.

Čitajte i:

Svi putevi vode u Šibenik: Više od deset omiljenih glazbenih imena nastupa za proslavu prvog dana ljeta

Senzacija ovogodišnjeg Porina: 'Drage volje bih si priuštio neki malo manje star auto kad bih imao s čim'

Nipplepeople objavili i video za pjesmu koja ne izlazi iz etera hrvatskih radio postaja

Linker
24. rujan 2021 23:04