Balazs Kovacs / Alamy / Alamy / Profimedia
Borba protiv korone

Svi u borbi protiv virusa, poznati francuski brend najavio proizvodnju dezinfekcijskih sredstava

Poznati kozmetički div stavio je sva moguća sredstva na rasplaganje u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Životi sviju nas potpuno su se promijenili zbog pandemije Covid-19 i svi se prilagođavamo novonastalim situacijama kako najbolje možemo. Upravo zbog toga su proizvodi za dezinfekciju ruku nestali s polica u nevjerojatno kratkom roku. Manjak proizvoda za čišćenje, pogotovo onima koji ih trebaju najviše - poput medicinara i ugroženih skupina - može nanijeti veliku štetu u borbi protiv koronavirusa.

Srećom, velike korporacije također su se uključile u ovu borbu i nude svoju pomoć, tako je francuski kozmetički div L'Oreal objavio da će proizvoditi dezinfekcijsko sredstvo i pomoći u nadopunjavanju tamo gdje nedostaje, među ostalim najavljenim inicijativama za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

I dok je pranje ruku sapunom i tekućom vodom, minimalno 20 sekundi najbolji način da se uklone nečistoće i mikroorganizmi, dezinfekcijsko sredstvo za ruke sa 60 posto alkohola ili više je i dalje učinkovito, te vrlo tražen artikl u ovo vrijeme.

Close up front view of a woman with protective mask using hand sanitizer preventing contagion on street, Image: 505047561, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia
Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia
Održavanje higijene ruku ključno je za suzbijanje zaraze koronavirusom.

"U ovoj izvanrednoj kriznoj situaciji naša je odgovornost da doprinesemo na svaki mogući način toj kolektivnoj borbi".

"Ovim gestama L’Oréal želi izraziti uvažavanje, podršku i solidarnost onima koji su mobilizirani te se s iznimnom hrabrošću i odricanjima bore protiv ove pandemije", kazao je Jean-Paul Agon predsjedavajući i glavni izvršni direktor L'Oréala. Još nije poznato kada će se njihov dezinficijens moći nabaviti.

Umjesto parfema - dezinfekcijska sredstva

Proizvodnja dezinfekcijskih sredstava nije jedini način na koji će se ova francuska kompanija boriti protiv pandemije, najavili su i doniranje jednog milijuna eura raznim udrugama s kojima su partneri kako bi preko njih podijelili stvari poput setova za higijenu, gelove s alkoholom za volontere i socijalne radnike.

Prije L'Oréala i francuski koncern LVMH, koji objedinjuje luksuzne brendove poput Diora, Sephore, Fendija, najavio je kako će svoje pogone za proizvodnju skupih parfema staviti u uporabu za proizvodnju dezinfekcijskih sredstava u ovom kriznom razdoblju.

Pročitajte i:

Linker
20. travanj 2024 06:57