JIM RUYMEN / UPI / Profimedia
Borba se nastavlja

Tom Hanks spašava svijet: Njegova krv iskoristit će se za pronalaženje cjepiva protiv opakog Covid-19

Slavni glumac i njegova supruga uključili su se u medicinsko istraživanje za pronalaženje cjepiva protiv koronavirusa.

Holivudski glumac Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson iz prve ruke znaju kako je to zaraziti se koronavirusom. Nakon što im je prije nešto više od mjesec dana dijagnosticiran COVID-19, glumci su bili u karanteni u Australiji, gdje je Hanks snimao film o životu Elvisa Presleya.

Nakon što su se oboje oporavili od ove opake bolesti, vratili su se u Los Angeles te odlučili napraviti nešto korisno za društvo.

LONDON, ENGLAND - JANUARY 10:  Tom Hanks and Rita Wilson attend 'The Post' European Premeire at Odeon Leicester Square on January 10, 2018 in London, England.  (Photo by Tristan Fewings/Tristan Fewings/Getty Images)
Tristan Fewings/Getty Images
Tom i Rita zajedno su bili u izolaciji nakon što su se u Australiji zarazili koronavirusom.

Supružnici su se uključili u medicinsko istraživanje kako bi se utvrdilo hoće li njihova antitijela biti korisna znanstvenicima koji rade na razvoju cjepiva.

Hanks je u nedavnom NPR podcastu otkrio olakšavajuću činjenicu: "Upravo smo saznali da nosimo antitijela pa možemo donirati krv", rekao je glumac koji se nada da će njegova krv i krv njegove supruge biti korisna u borbi protiv koronavirusa i našalio se da je odgovoran za stvaranje "Hank-ccina", odnosno Hank-cjepiva.

Glumac je prije nekoliko tjedana otkrio još detalja o borbi s koronom, rekavši da je njegova supruga bila u gorem stanju nego on:

"Rita je gore prošla od mene. Imala je mnogo višu temperaturu i neke druge simptome. Izgubila je osjet okusa i mirisa, veći dio ta tri tjedna nije niti malo uživala u hrani. Bilo joj je toliko muka da je morala puzati po podu od kreveta do toaleta, trajalo je to neko vrijeme", prisjetio se Hanks. On je, za razliku od supruge, imao lakše simptome; opisao ih je kao bol u tijelu i jaki umor, ali još uvijek ne znaju kada su se i kako zarazili virusom u Australiji.

Čitajte i:

Slavni par podijelio mučne detalje bolesti: 'Njoj je bilo puno gore, danima je samo puzala po podu'

Tom Hanks nakon zaraze koronavirusom: 'Nitko ne želi biti kraj mene i svima je neugodno'

Slavi život nakon što je preživjela koronu: Sve je lakše kad kraj sebe ima ljubav života

Slavni bračni par ima koronavirus! Izolirani su u Australiji, oglasio se sin: 'Nisu u panici...'

Linker
19. travanj 2024 18:08