MATEA SMOLČIĆ SENČAR
Prvi od tri

U Zagrebu nema koncertne suše: J.R. August i Mary May garantiraju divnu jesen u gradu

Dupli koncert otvara niz od tri dana glazbenih poslastica u dvorištu zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, tako će u srijedu 23. rujna ograničen broj gledatelja slušati J.R. Augusta i Mary May.

Posljednji najavljeni, ali prvi datumski koncert kojeg LAA organizira u dvorištu zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti zajednički je nastup J.R. Augusta i Mary May, a na rasporedu je u srijedu, 23. rujna.

J.R. August naš je istaknuti kantautor i producent iz Zaboka, aktualni je vlasnik Porina, RockOffa i Music Puba za najbolji album 2019. godine. Njegov maestralan rad “Dangerous Waters” doslovce je oborio s nogu domaću i regionalnu publiku i medije kao malo koji prije njega, unatoč činjenici da JR stvara na engleskom. Kruna je to dosadašnje karijere ovog izuzetnog glazbenika za kojeg se prvi put više čulo kada je Coldplay na svojoj web stranici predstavio njegov singl “Man With The Magnificent Mind”.

Promo
J.R. August nastupa u Zagrebu 23. rujna

J.R.-ov fantastičan live idealno će se složiti s Mary May koja je u problematičnoj 2020. bila i autorski i diskografski aktivna. Jedna od naših najjačih kantautorica objavila je koncertni album koncertni album “Things You Can’t Put Your Finger On / Live”, živu verziju svog izuzetno hvaljenog prvijenca. Krajem lipnja Mary je predstavila singl “The Land Of The Free” rad inspiriran rasnim neredima u Americi.

Samo 400 ulaznica po cijeni od 70 kuna u pretprodaji, odnosno 90 kn, a na dan koncerta u prodaju kreće u ponedjeljak 14. rujna od 9:00, na svim Eventimovim prodajnim mjestima i online na eventim.hr. Sva mjesta su kombinacija slobodnog sjedenja i stajanja te nisu numerirana.

Preostala dva koncerta

Dva kultna imena domaće hip hop scene, Tram 11 i Stoka, stižu u četvrtak, 24. rujna u dvorište zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti u Ilici na poseban co-headline nastup.

Tram 11 od velikog povratka na scenu 2017. drže ritam kako koncerata, tako i izdanja, pa su nakon live albuma s mitskog koncerta u Domu sportova krajem srpnja izbacili singl “Jebo sliku svoju”. Najava je to novog studijskog albuma, prvog nakon malo manje od dva desetljeća.

Nakon više od godinu dana u Zagrebu: Josipa Lisac nastupa na ekskluzivnom koncertu

Diskografski je izuzetno aktivan i Stoka, jedan od najvećih MC-a ovih prostora, koji je također krajem srpnja predstavio novu pjesmu, kolaboraciju s Baby Dooksom “Šarm kavalira”.

I ovaj će koncert biti limitiran na samo 400 ulaznica, baš kao i koncert dive Josipe Lisac, koji je na istom mjestu najavljen za petak 25. rujna.

Pročitajte i:

Nakon više od godinu dana u Zagrebu: Josipa Lisac nastupa na ekskluzivnom koncertu

Party s publikom omeđenom kavezima: Završeno snimanje Exitovog Life Streama, uskoro i emitiranje

Ljeto u Tehničkom do listopada: Zbog velikog interesa još ćemo uživati u skrivenom parku

Linker
19. travanj 2024 06:00