ALAMY/PROFIMEDIA
Odlazak na Silvestrovo

Za nekoliko dana trebala je proslaviti stoti rođendan: Preminula je legendarna glumica Betty White

Baš kad je pozvala cijeli svijet da joj se priključi na proslavi okruglog rođendana i kada je trebala ugasiti sto svijećica na torti - napustila nas je glumica koju pamtimo po ulozi u seriji Zlatne djevojke.

Baš kad je pozvala cijeli svijet da joj se priključi na proslavi okruglog rođendana i kada je trebala ugasiti sto svijećica na torti - napustila nas je glumica koju pamtimo po ulozi u seriji Zlatne djevojke.

Preminula je legendarna glumica i komičarka - Betty White (99), najpoznatija po ulozi u seriji Zlatne djevojke, javlja TMZ. U siječnju je trebala proslaviti stoti rođendan.

image

Rue McClanahan, Estelle Getty, Betty White, Bea Arthur, glumice serije Zlatne djevojke.

TOUCHSTONE TV/WHITT-THOMAS-HARRIS PROD/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Uvijek nasmijana Betty imala je najdužu karijeru među ženama na američkoj televiziji te je glumila u više serija, filmova i emisija tijekom posljednjih osam desetljeća, počevši od 1939. godine. Betty je možda najpoznatija po svojoj glavnoj ulozi Rose Nylund u seriji "Zlatne djevojke", koja se prikazivala od 1985. do 1992. godine. Ipak, tijekom svog života glumila je i u mnogim drugim filmskim hitovima.

Osim po ulogama u serijama "Zlatne djevojke" i "Hot in Cleveland", glumica s najdužom karijerom u povijesti američke zabavljačke industrije, poznata je i po britkim izjavama kojima je oduvijek oduševljavala javnost. Posljednji rođendan prije troznamenkastog proslavila je u svom domu.

- Uvijek gledam pozitivnu stranu života i ne zadržavam se na lošoj jer uzima previše energije.

Također je važno imati dobrog agenta. Moj me stalno drži zaposlenim - govorila je Betty White, čiji će se davni projekt, talk-show "The Pet Set” prikazivao ove veljače na streamingu Apple TV-u, povodom 50. obljetnice premijere. Podsjetimo, prikazivanje je započelo 1971., a realizirala ju je s trećim suprugom, glumcem i voditeljem Allenom Luddenom.

image

Betty White

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Sir Anthony Hopkins tjerao nam je strah u kosti, a 2021. bila je njegova najbolja godina: novi cilj mu je pobijediti glad!

Najveću televizijski nagradu dobila je i za nezaboravnu ulogu Rose Nylund u "Zlatnim djevojkama" dok je za interpretaciju Poljakinje burne prošlosti i britkog jezika, Elke Ostrovsky, nominirana za još jedan Emmy. Pa ipak, glumica nikada, pa ni na pragu stote, nije pomišljala na mirovinu.

Udavala se triput. S prvim suprugom, pilotom Dickom Barkerom izdržala je nepunu godinu i razvela se 1945. S pokojnim glumcem Laneom Allenom vjenčala se 1947., a brak su okončali dvije godine kasnije. S trećim suprugom Allenom Luddenom provela je sretnih 18 godina, a nakon što je preminuo 1981. više se nije udavala.

Kad ju je Larry King svojedobno pitao zašto se ponovno ne vjenča, odgovorila je: "Kad si imao najboljeg, što ti još treba?”

image

Betty White i Allen Luden

GLOBE PHOTOS, INC/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Kako smo pisali, osim po ulogama, glumica je poznata i po duhovitim izjavama.

Kad su je svojedobno pitali koristi li Facebook, rekla je: "Kažu mi da je to izvrstan način da se povežem sa starim prijateljima. U mojim godinama za to mi treba ploča za prizivanje duhova.”

Otkrila je kako mrzi kuhati i najradije si naruči fast food, a po pitanju tjelovježbe "pomaže" joj dvokatnica u kojoj stanuje: "Često zaboravljam, a u kući nemam lift". Pa ipak, najupečatljivija je rečenica koju legendarna 99-godišnjakinja ponavlja kad se upita o životnim postignućima.

- Moj odgovor na pitanje: "Što još niste odradili u ovom poslu, a uvijek ste htjeli?" , uvijek glasi: "Robert Redford".

image

Betty White spremala je posebnu feštu za 100. rođendan...

FOTOGRAFIJE: ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Spletke, skandali, prekidi i prerani odlazak velikana: Ovo je top 15 priča koje ste najviše čitali na Gloriji

Uoči 90. rođendana, novinari su je pitali koja je najvažnija stvar koju je naučila u životu.

- Da cijenim život. Cijenite ono što imate i za što ste se izborili. Nemojte dolaziti s posla nervozni i stalno se žaliti kako je život nepravedan. Samo se okrenite oko sebe i zahvalite na onome što imate. Zamislite samo milijune i milijune ljudi koji bi dali sve samo da mogu biti na vašem mjestu. Morate biti sretni s onim što ste postigli u životu. - rekla je tada mudro. Neka nam ovo svima bude pouka na ispraćaju ove godine.

Zbogom, Zlatna djevojko.

Linker
02. svibanj 2024 11:22