Sanja Musić Milanović na inauguraciji supruga Zorana.
 Domagoj Kunić
Odmjerena, ali dobro raspoložena

Zvijezda i iza zatvorenih vrata: Sanja Musić Milanović odlično se snašla u novoj ulozi

Umjesto na Markovom trgu, inauguracija Zorana Milanovića održala se na Pantovčaku u kratkoj ceremoniji s nešto više od 40 uzvanika. Uz novog hrvatskog predsjednika bila je i njegova prva dama koja je došla pod veliko povećalo javnosti još u vrijeme kampanje za predsjedničke izbore. Na zatvorenom druženju nakon inauguracije svi su upravo s njom jedva čekali razmijeniti nekoliko riječi.

Nakon predsjedničke inauguracije Zorana Milanovića kao petog hrvatskog predsjednika, slavlje se nastavilo iza zatvorenih vrata na Pantovčaku, gdje je njegova supruga Sanja Musić Milanović plijenila najviše pažnje. Prva dama Hrvatske na inauguraciju je stigla u jednostavnoj, a opet elegantnoj haljini domaćeg brenda Varteks i to iz nove kolekcije koja još nije u prodaji. Kombinirala ju je uz isto tako nenametljive crne salonke i nešto nakita s potpisom dizajnera Nenada Sovilja.

Ekskluzivne fotografije sa zatvorenog dijela ceremonije polaganja prisege, otkrile su nam kako je upravo predsjednikova supruga privlačila najveću pažnju.

Domagoj Kunić
Sanja Musić Milanović na inauguraciji supruga Zorana.

Prva dama je tijekom cijele inauguracije stajala pored supruga i tako mu pružala moralnu podršku pri davanju svečane prisege i prvog predsjedničkog govora. Moglo se primijetiti kako je bila ozbiljna, odmjerena i dostojanstvena, baš kako i priliči njenoj novoj ulozi. No, kada se većina kamera ugasila, Sanja je "nabacila" osmijeh i pridružila se uzvanicima u nazdravljanju i opuštenom razgovoru.

Vedrija, nasmijanija i opuštenija nego na inauguraciji, činilo se da se Sanja odlično zabavlja i kako joj uloga Prve dame itekako dobro stoji. Na druženju nakon inauguracije, predsjednikova je supruga svojom smirenom, ali veselom energijom privlačila sve oko sebe pa su joj mnogi prišli, želeći s njom razmijeniti dvije, tri rečenice. Među njima se istaknuo i Jakov Kitarović, suprug danas već bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović s kojim je provela i nekoliko trentaka nasamo u razgovoru.

Domagoj Kunić /

Domagoj Kunić /

Sanja je, čak i prije nego je postala prva dama, odisala elegancijom i nekom mirnoćom, ali jasnim stavom, što je i pokazala tijekom predsjedničkih izbora kao potpora suprugu Zoranu.

"Volim svoj posao i željela bih i dalje raditi ono čemu sam do sada bila maksimalno posvećena. Rad s mladim ljudima, svojim studenticama i studentima, veliko mi je zadovoljstvo kada vidim koliko su vrijedni i angažirani. Sretna sam zbog njihovih uspjeha i smatram da ulaganje u obrazovanje i znanje mladih treba biti naš prioritet. Vjerujem da ću u novoj ulozi, koju mi je donijela Zoranova pobjeda na izborima, moći samo još više pridonijeti promoviranju važnosti obrazovanja, ali i zdravog života. Poznato vam je da sam se i do sada sustavno bavila promicanjem zdravlja, a sada ću svoju novu ulogu pokušati iskoristiti da dodatno upozoravam na važnost brige za zdrav način života, posebno djece. Iako sam od početka kampanje uz Zorana, i vjerovala sam u njegovu pobjedu, ipak je ovo nova situacija u životu i teško mi je sada govoriti o prvim potezima ili planovima. No sigurna sam da ću, uz ovo što sam već spomenula, naći vremena i da potičem i zagovaram sustavnu brigu za prava žena u hrvatskom društvu" rekla je Sanja ekskluzivno za magazin Gloria.

Domagoj Kunić

Čitajte i:

Linker
17. travanj 2024 10:54