SMG / Zuma Press / Profimedia
nije lako

Zvijezda 'Ludih sedamdesetih' suočen je s optužbama i mogao bi ostatak života provesti u zatvoru

Američki glumac i scijentolog Danny Masterson, inače poznat po ulozi Stevena Hydea u srijedu je dobio optužnicu od tužitelja u Los Angelesu.

Zvijezda serija "Lude sedamdesete" i "Ranč" mogao bi ostatak života provesti iza rešetaka. Tri žene optužile su ga za silovanje. One su tada bile u svojim 20-ima, a do sada ga nisu prijavile zbog straha. To se dogodilo u odvojenim slučajevima između 2001. i 2003.

44-godišnji Masterson mogao bi dobiti najmanje 45 godina zatvora, a najviše doživotnu kaznu ako bude osuđen po svim točkama optužnice. Mastersonov odvjetnik je, u odgovoru AFP-u, odbacio optužbe.

Film Still from
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

"Gospodin Masterson je nevin i uvjereni smo da će biti oslobođen kada na vidjelo izađu svi dokazi i kada će svjedoci imati priliku dati iskaz", napisao je Tom Mesereau.Tužitelji su odustali od dvije optužnice za silovanje zbog nedostatka dokaza i zastare, objavio je ured tužitelja okruga Los Angeles. Masterson je postao poznat po ulozi Stevena Hydea u 'Ludim sedamdesetima', koje su počele s emitiranjem 1998., a u kojima su istaknute uloge imali Mila Kunis i Ashton Kutcher.

July 22, 2004, Miami Beach, Florida, United States Of America: Miami Beach 2004: FILE PHOTO - Danny Masterson at *NSYNC's Challenge for the Children VI at The Roney Palace Resort 2004 in Miami Beach, Florida ..People:  Danny Masterson.,Image: 532825458, License: Rights-managed, Restrictions: * New York City Newspapers Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: SMG / Zuma Press / Profimedia
SMG / Zuma Press / Profimedia

Ponovno je s Kutcherom glumio u Netflixovoj seriji Ranč, ali mu je otkazana suradnja 2017., nakon što je policija Los Angelesa potvrdila da ga istražuju. Tada je Masterson tvrdio da je optužbe orkestrirao producent protuscijentološke serije. Četiri su žene prošle godine podigle tužbu protiv Mastersona i Scijentološke 'Crkve' zbog praćenja i zlostavljanja, nakon što su prijavile slučajeve policiji.

"Očigledno, gospodin Masterson i njegova žena su u potpunosti šokirani, uzimajući u obzir da ti, gotovo 20 godina stari navodi, odjednom rezultiraju optužnicom, ali oni i njihova obitelj utješeni su jer znaju da će naposljetku istina izaći na vidjelo", napisao je Mastersonov odvjetnik u srijedu.

"Ljudi koji znaju gospodina Mastersona znaju njegov karakter te da su optužbe neistinite", dodao je. Suđenje počinje u rujnu.

Čitajte i:

Zvijezda hit serije godinama se borila s nevidljivom bolešću: 'Za sve je kriva moja mama'

Bill Cosby - dvostruki život omiljenog televizijskog oca

Supruga Billa Cosbyja progovorila o teškim optužbama na njegov račun

Linker
20. travanj 2024 03:54