Sretan rođendan!

80 godina legende: Mate Mišo od mladosti je bio predodređen za uspjeh, danas mu je čestitala najdraža žena

Pjevač zabavne glazbe, koji je postao dio domaće pop kulture, u petak je napunio 80 godina, a nježnom rođendanskom čestitkom taj je dan obilježila njegova kći.

Rođen u Šibeniku na današnji dan, 15. srpnja, prije 80 godina Mate Mišo Kovač stigao je u obitelj kao drugo od troje djece. Živuća legenda, pjevač zabavne glazbe s najviše prodanih ploča u Hrvatskoj, ali i ostatku bivše Jugoslavije, postao je zaštitni znak svoje rodne Dalmacije, obožavaju ga sve generacije, a njegov lik pretvoren u ilustraciju rado nose i ističu mnogi mladi danas.

image
Omot albuma
PROMO

Mišo je izučio zanat za tapetara, a kao mladić je trenirao nogomet kao vratar je počeo braniti za juniorsku momčad HNK Šibenika, iako je sanjao o profesionalnoj nogometnoj karijeri u Hajduku, no Mišo je bio predodređen za drugu vrstu zvjezdane karijere. Tijekom srednje škole počeo se sve više interesirati za glazbu, a zahvaljujući uspjesima na pjevačkim nastupima ta je interes bio sve jači. Na natjecanju talenata u Karlovcu, s pjesmom "I can't stop loving you" Rayja Charlesa, doživio je veliki uspjeh upravo se taj uspjeh smatra da je postao temelj životnog puta ovog karizmatičnog pjevača.

Čitajte i: Ivana Kovač: 'Strahovala sam i paničarila zbog tate Miše. Sad je bolje, ali još uvijek brinem'

Velik život

Okrugli rođendan ocu je čestitala kći Ivana Kovač, na svojoj Facebook stranici podijelila je zajedničku sliku uz dirljive riječi.

"Veliki 80-ti Velikog Čovika... Moja stina, oslonac,prijatelj ,pola mene...Želim ti more zdravlja i sriće!Ljubav i mudrost već imaš... Sritan ti rođendan! Moj ćaća..veći od života! Voli te beskrajno 'Tvoja mala'", zaželjela je ocu sve najbolje za rođendan Ivana.

Velik život pun nevjerojatnih uspjeha, ali i teških trenutaka mogu proživjeti samo najveći ljudi. Od rasprodanih stadiona, dijamantnih naklada i slave, do tragedije gubitka sina Edija, rastave od bivše supruge Anite, pokušaja samoubojstva i zatim konačnog povratka na scenu i pronalaska mira uz novu partnericu Lidiju.

Mišini koncerti postali su mitski događaji, da se ta kategorija može ikako izmjeriti, on bi vjerojatno bio pjevač čija publika zna najviše riječi i najviše pjeva s njime, ili umjesto njega. Mnogi će danas Mati Miši Kovaču zaželjeti još mnogo proživljenih godina u zdravlju i koncerata za oduševljenu publiku.

Linker
18. travanj 2024 11:18