Instagram
Priče o celulitu

93 posto žena ima celulit, ali i dalje ga se sramimo. Ove zvijezde to mijenjaju!

Iako celulit ima, prema najnovijim istraživanjima, čak 93 posto žena i dalje se radi o 'nesavršenosti' koje se sve želimo riješiti ili, pak, je imamo potrebu skrivati. Ipak, promjena je možda na vidiku jer sve više slavnih žena ne samo da govori, nego i pokazuje svoje nedostatke.

Pjevačica Jessie J (30) objavila je fotografiju u jednodijelnom kupaćem kostimu i odmah dežurne kritičare upozorila da joj ne moraju govoriti da ima celulit jer to dobro zna.

- Za sve koji mi planiraju pisati da imam celulit, znam ja to. Imam ogledalo – napisala je kratko i svojom opaskom zapravo podsjetila na to kako se, iako se s njim bori čak 93 posto žena, celulit i dalje smatra nečim sramotnim i što pod svaku cijenu treba skrivati.

Ispod njene su se objave zaredali komplimenti koji pokazuju da ipak živimo u vremenu kada se propituje ono što se nekad uzimalo zdravo za gotovo, kada se nerijetko s naslovnica magazina prozivala i najmanja nesavršenost na ženskom tijelu. Ipak, danas se situacija mijenja pri čemu pomažu i brojne slavne žene koje pokazuju kako su i one samo od krvi i mesa te da nitko nije savršen – čak i kad ima cijelu vojsku beauty eksperata oko sebe.

Pokret koji slavi ljepotu različitosti je iznjedrio mnogo odličnih stvari, a među njima je i prihvaćanje postojanja celulita od kojeg je "oslobođeno" manje od deset posto žena, a s njim se bore različite žene – svih oblika i veličina. Na tom tragu su i slavne žene koje nesavršenosti same pokazuju objavljivanjem fotografija na društvenim mrežama i mijenjanjem narativa oko narančine kože.

Plus-size model Ashley Graham (31), koju na Instagramu prati više od osam milijuna ljudi, je bila jedna od prvih koja je počela govoriti o tome, a za svoje samopouzdanje i zadovoljstvo svojim tijelom zahvaljuje svojoj mami.

- Sjećam se da sam govorila svojoj mami kako je celulit odvratan i strašno ružan. Ona je na taj moj komentar skinula svoje hlače i rekla "I ja ga imam". Pogledala je mene, a zatim svoja bedra i samo okrenula očima. Nije rekla da je to lijepo ili ružno, jednostavno se postavila prema celulitu kao nečemu oko čega ne želi stvarati dramu. Jer je on ne definira, a ne definira ni mene.

Njoj se pridružila i pjevačica Demi Lovato (26) koja godinama govori o tome da moramo prihvatiti sebe takve kakve jesmo i ne živjeti po pravilima koje nam nameću "savršena" lica i tijela s Instagrama. Dokaz da ne treba vjerovati svemu što vidimo na društvenim mrežama je i njezin boomerang s Instagram Stories na kojem je željela pokazati da i ona ima celulit, ali joj je aplikacija "zagladila" nesavršenosti.

- Imam celulit, ali se i dalje volim. Boomerang ga je sakrio, ali poanta je da imam celulit baš kao i 93 posto žena. Ono što vidite na Instagramu nije uvijek stvarno. Trebamo prihvatiti prave sebe.

Demi Lovato

Glumica Hilary Duff (31) prije dvije je godine objavila svoju fotografiju s plaže, sa sinom u naručju, i napisala kako i ona ima nedostatke, koje tako jako zanimaju magazine.

- Moje tijelo mi je dalo najveći dar u životu: 5-godišnjeg Lucu. U rujnu ću navršiti 30 godina i moje je tijelo zdravo i služi me. Dame, budite ponosne na ono što imate i prestanite gubiti dragocjeno vrijeme želeći da ste drugačije, bolje i bez nedostataka.

Jedna od najvećih zagovornica prirodnog izgleda bez uljepšavanja je i zvijezda serije The Good Place, glumica Jameela Jamil (33) koja je čak pokrenula i Instagram profil @i Weigh koja potiče žene da mjere svoje talente i vrijednosti, a ne kilograme.

- Biste li rekli svojoj prijateljici da treba biti zabavnija, pametnija ili bolja osoba? Biste li joj rekli da ne zaslužuje ljubav ni sreću jer ima celulit ili bore? Biste li joj rekli da nije važno koliko je postigla jer nije dovoljno mršava i da joj je život totalna propast jer ne izgleda kao lutka? Zašto onda to govorite sebi?

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

ready for gossip

Objavu dijeli Jameela Jamil (@jameelajamilofficial)

Linker
20. travanj 2024 06:56