Čekamo bolje sutra

A vi, kako ste? Na koje se sve načine poznati ‘zabavljaju‘ dok iščekuju povratak u normalu

Nitko nije imun na nove okolnosti i šokove koji su nas zadesili, svatko se s novonastalom situacijom nosi na svoj način, netko smijehom, netko nostalgijom, a netko mantranjem o boljim vremenima.

Prošlo je tek dva tjedna 2021., a toliko toga se dogodilo te opet - ništa se previše nije promijenilo. Društvene mreže i elektornički načini komunikacije ostali su broj jedan u održavanju socijalnih kontakata i još uvijek potrebne fizičke distance. Tu se svi zajedno družimo, tješimo, namijavamo, a ponekad i kukamo - ništa drugačije ne ponašaju se i naši poznati. U nedostatku prave akcije, mnogi od njih prisjećaju se prošlih vremena, putovanja, posla, dok drugi prizivaju sretnije dane i dijele poruke nade.

Tko mantra o toplom pijesku na plaži, tko želi zagrliti kolege, a kome je iskreno - svega dosta, saznali smo iz njihovih nedavnih objava na društvenim mrežama. Svi se možemo poistovijetiti s njima i ako ništa drugo - dobro se nasmijati.

Antonija Blaće

Romantična šetnja prirodom, po planinskom puteljku gdje lišće mijenja boju, Antonija Blaće uz supruga Hrvoja i njihovog ljubimca Čarlija. Zvuči kao idila, ali da se zaključiti da je istinita ona izreka - što je previše, ni sa kruhom nije dobro.

"A i ta priroda nam je više dopi*dila", potpuno iskrena je bila Antonija. Ta njezina objava u kratkom je roku izazvala brojne osmjehe i odobravanja.

Luka Nižetić

Pjevač je poznat kao veliki putoholičar, svake je godine Luka Nižetić putovao u neke udaljene krajeve. Toga, naravno, kao ni većine njegovih aktivnosti vezanih uz nastupe - već dugo vremena nema.

"Putevima Jordana... prije točno godinu dana! Bilo je lipo i bit će opet!", prisjetio se Luka posljednjeg dalekog putovanja. Uz sanjive fotografije snimljene na pustinjskom pijesku, glazbenik je ipak poslao i poruku nade da ćemo se vratiti na stare tračnice.

Massimo Savić

Nisu samo daleka putovanja ono što nedostaje poznatima, Massimo Savić se prisjetio detalja koje smo još prije nepunu godinu dana uzimali zdravo za gotovo.

"Iz onog vremena kad su se granice prelazile bez testova i na fotku si mogao 'uletit' bez da razmišljaš kolika je udaljenost među ekipom na njoj... Samo da nam se još ove godine vrate te 'male', a velike stvari", poželio je Massimo uz fotografiju s dragim kolegicama iz sastava The Frajle.

Nevena Rendeli Vejzović

Iako je zahvalna na svemu što ima, i kako je nedavno istaknula "obitelj" i "prijatelji" navažnije su riječi 2021., Nevena Rendeli Vejzović prisjetila se putovanja iz veljače 2020.

"Kad je život bio pjesma Sejšela", poručila je uz bajkovitu fotografiju na kojoj TV voditeljica i producentica pozira u kupaćem kostimu ispod raskošnih palmi. U oznakama je naglasila da su to uspomene iz života prije Covida i potresa te da joj nedostaju putovanja.

Ivana Kindl

Iako je kao pjevačica ostala bez svirki i gaža, Ivana Kindl ipak nije spominjala svoje, nego tuđe koncerte. Ludi ples i skakanje u publici, ono su što smo početkom prošle godine mogli raditi.

"Fali mi čagica negdje na nekom koncertu...", kazala je Ivana, a mnogi će se složiti s njom.

Marijana Batinić

Voditeljica koja uživa u porodiljnom dopustu, Marijana Batinić, s dvije kćerkice i suprugom nakratko je otišla do rodnog Splita. Tamo je, kao i svi mi, spoznala vrijednost tih naoko nevidljivih i malih stvari.

"Male stvari postale su oogromne", kazala je Marijana dok uživa u svom Splitu, na svježem zraku, kraj mora. Njezina sugrađanka, glumica Nataša Janjić, našalila se da nisu ni Split, ni more mali.

Ecija Ojdanić

Iako je za glumicu i ravnateljicu kazališta Moruzgva Eciju Ojdanić prošla godina i bila ponešto zaposlena, ipak, većinu dana provodila je kao i svi mi - kod kuće u trenirci. S tim bi se trendom, glumica, ipak htjela oprostiti u novoj godini.

"Nekako se nadam da prošlogodišnji modni trend full šminka i frizura u kombinaciji s trenirkom, i 'ostanimodoma heštegom', nećemo nastaviti i u 2021. Ha? Kao da se vidi svjetlo na kraju tunela?", poručila je Ecija u pozitivnom tonu.

Larisa Lipovac

Plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac iz centra Zagreba pogođenog potresom, nakratko je pobjegla na selo, nije otkrila gdje je punila baterije - ali je zato podijelila s pratiteljima novostečenu vjeru u bolju budućnost, za koju se nada da nas čeka.

"Pobjegla sam nakratko iz grada. Trebalo mi je. Ovo je bio jedan od trenutaka prije odlaska. Pogled u ono ili onu što nas čeka. Bezobzira na nestabilno tlo i viruse vjerujem da će ova godina biti blagonaklona, nježna i sjajna za sve nas. Treba nam to. Krenuli smo hrabro, zajedno, puni podrške. Idemo dalje istim tempom", napisala je Larisa uz svoj namiješen portret kojeg je snimio njezin dugogodišnji partner Hrvoje.

Linker
19. travanj 2024 09:50