ALBUM ‘30‘

Adele objavila album nakon šest godina: Obožavatelji žele originalnu verziju pjesme u kojoj je ‘ogolila‘ dušu zbog rastave braka

Jedna od dvanaest pjesama na albumu, "I Drink Wine" u originalu traje petnaest minuta, no Adele je odlučila da je se skrati na šest minuta jer smatra da u suprotnome ne bi dobila svoju minutažu na radijskim postajama.

Najpopularnija svjetska glazbenica Adele novim albumom "30" ponovno se vratila u središte pozornosti. Ovaj put nakon razvoda. Kao i na prethodna tri, britanska pjevačica i na novome albumu visokim tonovima probada srce i zadire u tematiku vlastitih ljubavnih jada u pratnji upečatljivih i uzbudljivih klavirskih aranžmana kojima se proslavila.

image

Adele je objavila album nakon šest godina

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Prvi singl na albumu, "Easy On Me" već četiri tjedna vlada američkim i britanskim top ljestvicama, što potvrđuje Adeleino umijeće da snimi hit i osvoji široku publiku. No, jedna od pjesama, "I Drink Wine", nije izašla onako kako je originalno zamišljena. Trebala je trajati 15 minuta, no nakon razmišljanja, glazbenica je ipak prelomila kako će ju skratiti na šest minuta. Shvatila je kako je radijske postaje neće puštati u toj verziji, piše Independent.

Kad je ove jeseni najavila album, mediji su pomahnitali. Zauzela je naslovnice i britanskog i američkog izdanja časopisa Voguea te Rolling Stonea, snimila intervju s Oprah Winfrey i održala koncert koji je putem televizije pratilo više od 10 milijuna gledatelja diljem Amerike.

Od izdavanja albuma “25” s megahitom “Hello”, ova osvajačica 15 Grammyja rastala se od svoga dugogodišnjeg partnera, poduzetnika Simona Koneckog s kojim je u braku provela dvije godine. Na novom albumu bavi se tim traumatičnim razdobljem, otkrivajući kakve je posljedice rastava imala na nju i njezina sina Angela.

"Dok sam snimala i preslušavala album, znala bih pomisliti: 'Je li ovo o čemu pjevam preosobno? Otvaram li se previše?", ispripovijedala je u intervjuu s Oprah.

image

Adele kod Oprah Winfrey

CBS/FERRARI/PROFIMEDIA CBS/FERRARI/PROFIMEDIA

"No ništa nije toliko strašno kao ono što sam iza zatvorenih vrata proživljavala zadnje dvije ili tri godine. Ne bojim se da će ljudi saznati previše o mom osobnom životu. Želim živjeti", rekla je Adele. U pjesmi "Love in The Dark" pjeva o tome kako "želi živjeti, a ne samo preživjeti".

"Upravo sam se tako osjećala", rekla je u intervjuu. “A tek kad sam shvatila da ni moji najbliži prijatelji ne znaju da sam zapravo nesretna, zapitala sam se zašto skrivam svoju tugu", dodala je. U pjesmi posvećenoj sinu možemo čuti i snimke njihovih razgovora.

Čitajte i: Vratila se i sada ne staje! Adele najavila koncerte pred domaćom publikom u Londonu, to im duguje nakon otkazivanja 2017.

Album "30" već je zaradio mnoge pozitivne kritike i očekuje se velik marketinški uspjeh. Pjevačica je kazala da će joj album, neovisno o tome kako prođe kod publike, biti jedan od najdražih. Albume je dosad nazivala po svojim godinama u vrijeme kad ih je snimala - "19", "21", "25" i "30".

Linker
18. travanj 2024 23:47