#šiksik

ADVENT S PAULOM ŠIK SIK: O najiritantnijem pitanju ovih dana i najlažljivijem mjesecu

A slušaj, ako će svi iz 2018. u 2019., onda ću i ja.

"Gdje ćeš za Novu?" - pitanje koje se nameće pri prvim povratcima s mora, tamo negdje oko 20. kolovoza i službeno završava 1. siječnja u mamurno jutro, osim ak' nisi mali Mujo pa i dalje ne znaš gdje ideš.

Klasika cijele te parade završava tako da nitko nigdje ne ide, a odgovor "bit ću doma" je najčešći odgovor koji čuješ u tom razdoblju.

"Gdje ćeš za Novu.." NAJIRITANTNIJE JE PITANJE IKAD….

Nitko se zato ne čudi kada na rečenice poput : "posudiš mi lovu?", "ptica je na krovu", "zakači se na bovu"... dobiju odgovor - "bit ću doma".

U kategoriji NAJLAŽLJIVIJI MJESEC drugo mjesto zauzima prosinac. Baš tad, te iste osobe koje "budu doma" ne mogu pronaći ulicu, kvart pa čak i grad od silnog delirija koji ih je ulovio od ostanka kući.

Kažem da prosinac zauzima drugo mjesto u gore spomenutoj kategoriji, jer prvo mjesto pripada siječnju. Mjesecu novogodišnjih odluka koje u samom startu kiksaju. Prvog u mjesecu se nitko ne pridržava donesenih odluka jer su još pod dojmom i euforijom završetka stare godine, tako da se izgovara ustaljena rečenica, čisti klasik, vintage oblik koji su koristili i naši stari: "krenut ću od sutra" ! E sad, ako "sutra" pada na utorak ili, kao u slučaju 2019., u srijedu vjerojatnost izgovaranja "krećem od ponedjeljka" je jedan kroz jedan.

I zato Vas ne pitam: "gdje ćeš za Novu" jer se nad tim pitanjem jednako zgražavamo.

Neću ulaziti ni u diskusiju oko novogodišnjih odluka i želja jer tko bi to popratio. Jedino što znam je da, bila kući ili izabrala opciju "bit ću doma", moraš biti njegovana i nahranjena. Počevši od kože, kose pa do trbuha. Nikad ne znaš tko se može pojaviti točno u ponoć kada kazaljke se sklope. Možda ljubav tvog života, možda daleka rodbina, a možda samo obračun potrošnje za prosinac. Bilo kako bilo, nemoj da te nova godina pita gdje ti je stara bila. Nanesi masku za lice, nahrani kožu, ošišaj kosu i napravi frizuru pa onda legni kući ili "budi doma".

Gdje god bila... budi sretna, vesela, i nazdravi u ponoć…

Sretni blagdani i nova godina,

Voli vas vaša #šiksik

Paula

Linker
20. travanj 2024 05:57