Ivan Pavliš
Inspiracija 's potpisom'

Aleksandra Dojčinović otkrila neobično šarmantne ideje kako ukrasiti dom

Osvježite svoj dom last - minute ukrasima prema preporuci poznate dizajnerice čije su kreacije osvojile srca brojnih Hrvatica

Modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović poznata je po svom ženstvenom stilu i oku za detalje pa se sve što dotakne pretvara u romantičnu rapsodiju protkanu neočekivanim detaljima.

Ivan Pavliš

Sa slavnom dizajnericom popričali smo o blagdanima i običajima u njezinom domu te je zamolili da predloži nekoliko ideja uz koje će svaki doma zablistati u neodoljivom uskršnjem ruhu.

Za Uskrs 2018. Aleksandra predlaže poigravanje žarkim bojama, proljetnim grančicama, cvijećem i predmetima koje već imamo u kući, poput staklenika za biljke. Želite li ženski stan osvježiti razigranim detaljima, u sezonske ukrase uključite i - omiljene štikle!

Ivan Pavliš

Veselite li se Uskrsu? Imate li neku posebnu tradiciju koju održavate već godinama?

Uskrs i Božić su jedini dani kada imam malo više vremena za svoj dom, kuhanje i druženje s obitelji. Volim kuhati i žao mi je što sam taj segment posljednjih godina zapustila, ali tu sam tradiciju okupljanja najdražih oko mog stola i uz moje specijalitet uspjela sačuvati za blagdane.

U kojim ćete tonovima ove godine ukrasiti svoj stol?

U crvenim i zlatnim, dvjema bojama koje imaju i snažno biblijsko značenje. Crvena, između ostalog, kao krv Kristova, a zlatna kao simbol Božje slave.

Ivan Pavliš

Koje vam je osobno, najdraže uskršnje jelo?

Moje najdraže jelo je zapravo juha, koju nikada ne propuštam, a kada je u pitanju Uskrs obožavam doručak, koji me zbog svih delicija, bilo klasičnih, bilo modernih, veseli čak više od ručka.

Bojite li svake godine pisanice na isti način ili se poigravate s raznim stilovima?

Nekoć sam uživala u osmišljavanju pisanica, no posljednjih godina, s obzirom na to koliko se kreativno potrošim na poslu, malo varam po tom pitanju, pa uvijek kupim već gotove ili naručim neke koje mi se sviđaju.

Ivan Pavliš

Koje biste trikove za jednostavno, a efektno uređenje stola, koje će oduševiti goste, predložili našim čitateljicama?

Cvijeće i voće su uvijek dobra ideja, a ja volim priči dodati i svijećnjake i obavezno neko obilježje blagdana. No, držim i da ne treba čekati blagdanski ručak za lijepo postavljen stol, pa ga tako ja uredim i za doručak kada mi to obveze dozvoljavaju.

Ivan Pavliš

Kako glasi vaša ovogodišnja uskršnja čestitka svijetu?

Uskrs kao najveći kršćanski blagdan slavi život, mir i dobro. Svima zato od srca želim da ponajprije pronađu svoj unutarnji mir kako bi na najispravniji način doživjeli puninu ovog blagdana.

Ivan Pavliš

Fotografije je snimio Ivan Pavliš, a za make-up je zaslužna Žana Kožul.

Linker
16. travanj 2024 16:28