Snaga žena

Amanda Seyfried u snažnom govoru zauzela se za izbjeglice i ženska prava: ‘Moramo biti nezaustavljiva sila‘

Jedna od pet žena, koje su od magazina Variety dobile nagradu za svoj rad i osnaživanje žena, je i glumica koja je u svom govoru istaknula nekoliko bitnih tema.

Jedna od dobitnica priznanja Power of Women na istoimenoj svečanosti u organizaciji magazina Variety je i Amanda Seyfried. Glumica je u svom govoru istaknula rad neprofitne humanitarne organizacije koja povezuje djecu izbjeglice s medicinskom i psihološkom pomoći - International Network for Aid, Relief and Assistance INARA.

image

Queen Latifah i Camila Cabello

GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Seyfried je pohvalila svoju prijateljicu Arwu Damon, koja je uz svoji posao dopisnice na CNN-u osnovala INARA-u. Spomenula je slučaj sirijske djevojčice Mije, čija je majka bježala iz njihova doma tijekom napada i pala na ruševine, pritom su se Miji smrskale kosti.

"INARA je pružila operacije i fizičke terapije zahvaljujući kojima će se Mia potpuno oporaviti, i donijeti olakšanje njenoj majci, njenoj nevjerojatnoj majci", kazala je Seyfried.

image

Amanda Seyfried

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Amanda se dotaknula i aktualne teme u SAD-u i odluke vrhovnog suda, kojim je potencijalno ugroženo pravo žena na dostupnost pobačaja, kazavši da je "sigurnost žena, kako nas se upravo podsjetilo, pre često tema pregovora. A meni to nije tema za pregovaranje", kazala je.

image

Kim Cattrall

EVERETT/PROFIMEDIA

Čitajte i: Bilo joj je previše: Kim Cattrall konačno otkrila istinu o sudbini obožavane Samanthe Jones

"Ne postoji bolji trenutak, ne samo za slavljenje moći nas žena, nego i za njeno korištenje. U ovim vrlo turobnim vremenima gdje teokracija marljivo rade na iskorjenjivanju našeg najosnovnijeg prava, moramo biti nezaustavljiva sila koja stvara i čini zajednicu i koja stvara budućnost bolju od ove stvarnosti", rekla je Amanda u svom moćnom govoru.

image

Drew Barrymore

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na događaju koji je posvećen osnaživanju žena uz Amandu Seyfried počasti su dobile i druge poznate dame: Drew Barrymore, Kim Cattrall, Queen Latifah te Camila Cabello.

image

Emily Ratajkowski

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Queen Latifah

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Camila Cabello

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
16. travanj 2024 16:49