Matej Dokić
odluka nakon 'točke pucanja'

Andrija Milošević: Bez vježbanja i dijete 20 kila lakši

Crnogorski glumac Andrija Milošević, zvijezda serijala 'Andrija i Anđelka', koji se nakon niza godina pojavljuje u glavnoj filmskoj ulozi - u 'Taxi bluesu' - za magazin Gloria otkriva svoju metodu mršavljenja te priznaje da ga je najviše strah prerane smrti.

Glumac Andrija Milošević (40), kojeg je hrvatska publika zavoljela u TV serijalu “Andrija i Anđelka”, u nepunih godinu dana smršavio je dvadeset kilograma. Za to mu, kaže, nisu trebale ni dijete niti ekstremno vježbanje, već samo svijest da želi - zdravlje. Zdrav život za njega ne znači asketsko odricanje, što pokazuje dok tijekom razgovora u zagrebačkom hotelu Canopy by Hilton jede čokoladni kolač sa šlagom i preljevom od šumskog voća.

Pravi put su umjerenost i odlučnost, ali i potpora bližnjih. Baš kao što on ima potporu u beogradskoj glumici Aleksandri Tomić (34), svojoj djevojci i partnerici u filmu “Taxi blues” koji se od 24. siječnja prikazuje u hrvatskim kinima. U komediji redatelja Miroslava Stamatova Andrija tumači taksista Marka čija noćna avantura počinje kada u njegov auto uđe mali Damir, koji je pobjegao iz doma za nezbrinutu djecu kako bi pronašao oca.

Na pitanje kakav je osjećaj vratiti se na film kao glavni glumac nakon niza godina, odgovara: - Ne osjećam razliku u odnosu na to što sam dosad radio - ionako već dvadeset godina na svojim leđima nosim većinu projekata u kazalištu, televizijskim produkcijama i serijalima. “Taxi Blues” me privukao odličnim scenarijem, ali i sjajnom ekipom s kojom mi je doista ugodno raditi. Što ne znači da je bilo lagano. Snimali smo samo noću, 25 noći bez prekida, pa mi se ritam toliko poremetio da potkraj više nisam znao gdje sam. Snimanje smo završili u jednom parku u šest ujutro, popili smo rakiju i otišli kući spavati. Moj odmor, pak, nije trajao dugo, jer sam odmah svu energiju usmjerio na otvaranje svoje kazališne scene Teatar na brdu.

Takvim je ritmom došao i do 'pucanja'. - U jednom trenutku sam snimao serijal, film, bio u žiriju jedne emisije i na turneji sa svojom stand up izvedbom. Tada sam puknuo. Pojavili su se zdravstveni problemi, tegobe sa štitnjačom... Pa sam potpuno okrenuo svoju životnu priču: počeo sam se čuvati i ne davati sve od sebe. Koncentrirao sam se na svoje kazalište i produkciju, za koju vjerujem da će iznjedriti još nekoliko filmova, a na ostalo pristajem samo ako imam vremena. Odlučio sam zdravije živjeti i - smršavjeti. Dvadeset kilograma sam lakši. I to je dovoljno. Ne mislim više', priča za novi broj Glorije.

Linker
19. travanj 2024 05:14