Privatna drama

Antun Vrdoljak pretrpio moždani udar: ‘U tom je trenu bio kod kuće, srećom je shvatio što bi to moglo biti‘

Legendarni redatelj desetak je dana proveo u bolnici, a samo zahvaljujući njegovoj pribranosti i pravovremenoj liječničkoj pomoći izbjegnuta je prava tragedija.

- Otac je sada dobro. Doma je i već je na nogama, otkrio nam je Marko Vrdoljak, sin slavnog zagrebačkog redatelja koji je krajem veljače hitno hospitaliziran na Rebru. Kako je Marko ispričao za Gloria.hr, njegov 89-godišnji otac Antun Vrdoljak sam je potražio liječničku pomoć, nakon što se taj dan osjećao loše. Nije se mogao osloniti na lijevu nogu te ga je iznenada zaboljela glava.

"Srećom da je odmah otišao u bolnicu. Majka i on su u tom trenutku kod kuće bili sami. Otac je odmah shvatio što bi moglo biti u pitanju, iako nikada nije doživio nešto slično", kazao nam je Marko, koji je za očeve muke doznao kad je on već zaprimljen u bolnicu.

image
Slavni redatelj odmah je otišao u bolnicu.
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

"Bio je dobre volje. U svom stilu mi je rekao da se ne brinemo jer nije u pitanju bila litra nego samo moždana kap", govori nam Marko, ističući da su se svi u obitelji ipak jako zabrinuli. Što zbog godina poznatog redatelja koji će u lipnju proslaviti 90. rođendan, a što zbog situacije s koronom. Prema Markovim riječima, njegov je otac baš taj dan trebao primiti cjepivo protiv Covida.

Čitajte i: Marko Vrdoljak: 'Nitko ne može biti siguran da će veza, odnosno brak potrajati zauvijek'

Čitajte i: Ekskluzivno Goran Višnjić odlazi iz Amerike i s obitelji okreće novu stranicu u životu

Iznenadio cijelu obitelj

"Moždani nas je sve iznenadio jer otac nikada nije imao većih zdravstvenih problema, a otkako je počela pandemija ostatak obitelji i ja posebno pazimo na njega i majku. U stalnom smo kontaktu, no posjete izbjegavamo. Otac se čak i pomalo ljuti zbog toga jer mu nedostaje unučad", kazuje nam Vrdoljakov sin, koji je kao i njegovo dvoje braće te sestra Eva Višnjić, supruga glumca Gorana Višnjića, presretan što je to sada iza njih. Jedan od naših najdugovječnijih filmaša sve do moždanog udara bio je odličnog zdravlja i u zavidnoj fizičkoj kondiciji. Lani je, doduše, slomio ruku kad se poskliznuo ispred kućnog praga, no od te se ozljede ekspresno opravio.

image
Antun Vrdoljak i supruga Branka.
DAVOR MATOTA/CROPIX

"Nije to nikakva drama. Da, točno je, okliznuo sam se na stepenicama i zaradio prijelom nadlaktice. Je li boljelo? Pa, nije da nisam ništa osjetio. No, neće meni ništa biti, tek sam u devedesetoj", našalio se lani Vrdoljak, koji se tom prilikom pohvalio kako je i njegov posljednji film "General” , o životnom putu Ante Gotovine, počeo snimati kad je već duboko zašao u deveto desetljeće života.

"'General’ je jedini film zbog kojeg sam se u dobi od osamdeset i pet godina dva puta penjao na vrh Dinare. Sigurno je da se treći put tamo neću uspeti, a sigurno je i da mi se radi ‘Generala’ uspon činio lakši nego što je to realno bio. Što dalje? U ovim mojim godinama znam da uvijek dolaze neka nova ljeta, neke nove jesenje kiše... Tko to može znati što nam nosi budućnost", zaključio je Antun Vrdoljak, koji je iz bolnice izišao prošlog petka, 5. ožujka i od tada je svakim danom sve bolje.

Linker
20. ožujak 2024 17:54