Bit će zanimljivo

Barack Obama i Bruce Springsteen pokreću novi podcast: Dotaknut će se nekih vrlo osjetljivih tema

Podcast je dio virtualnog događanja "Stream On" pod organizacijom platforme Spotify, koja se u posljednje vrijeme okrenula ovom novom mediju, koji postaje sve popularniji.

Bivši američki predsjednik Barack Obama i glazbenik Bruce Springsteen udružili su se kako bi vodili novi podcast na platformi za prenošenje glazbe i zabavnog sadržaja Spotify na temu muževnosti, rase, očinstva i svojih profesionalnih i osobnih putovanja. Podcast pod nazivom "Renegades: Rođeni u SAD-u" dio je višegodišnjeg partnerstva između Spotifya i Baracka te producentske kuće njegove supruge Michelle Obame, Higher Ground.

Čitajte i: Legendarni američki roker uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola pa sad mora pred sud

Ovaj podcast dio je virtualnog događanja "Stream On" te sadrži još niz drugih podcasta i zanimljivog sadržaja. Streaming platforma koja je nekoć bila samo dom popularne glazbe, nastavlja se širiti podcastima, a uskoro će donijeti ​​još ekskluzivnih emisija o rasi, religiji, politici i superherojima.

Podcast je budućnost?

Njihov ugovor s Higher Groundom, objavljen u lipnju 2019. godine, bio je jedan od Spotifyjevih prvih velikih suradnji u industriji podcasta. Ranije iste godine, Spotify je kupio podcast studio Gimlet Media i platformu za stvaranje podcasta Anchor. Tvrtka je kasnije kupila carstvo podcasta Billa Simmonsa The Ringer i potpisala ekskluzivne ugovore o licenciranju s drugim velikim imenima poput Joea Rogana, Kim Kardashian te princa Harryja i Meghan Markle.

image
Bruce Springsteen na eventu povodom kampanje Baracka Obame campaign event.
AMY HARRIS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Higher Ground i Spotify u srpnju prošle godine proizveli su "Podcast Michelle Obame" te je to bio najslušaniji show u srpnju i kolovozu, izvijestio je Spotify.

Ova vijest dolazi nakon incidenta koji se dogodio krajem prošle godine u kojem je sudjelovao legendarni pjevač. Bruce Springsteen uhićen je zbog nesmotrene vožnje pod utjecajem alkohola u svojoj rodnoj državi New Jersey, a kako je izjavila Brenda Ling, glasnogovornica zaštitarske službe nacionalnog parka Sandy Hook u kojem je uhićen - roker je čitavo vrijeme bio suradljiv i nije se opirao procesu uhićenja.

Iako se incident dogodio 14. studenog 2020., vijest je u medije procurila nekoliko dana nakon prikazane reklame za automobil marke Jeep u kojoj Bruce Springsteen sudjeluje. Inače, Bruce je prije nekoliko mjeseci objavio novi studijski album "Letter to You", a nastupio je i na inauguraciji američkog predsjednika Joea Bidena na kojoj je izveo pjesmu "Land of Hope and Dreams".

Linker
20. travanj 2024 10:10