FILMSKA BIOGRAFIJA

Ben Affleck se otvorio o najbolnijoj temi: Razvod od bivše supruge ga je uništio, ali donio mu i nešto dobro

Slavni filmaš desetljećima se liječi od alkoholizma i depresije, no privatno ga je, kaže, dotukla odluka bivše supruge Jennifer Garner.

Dvostruki oskarovac Ben Affleck (48) najavio je čak deset različitih naslova koje idućih godina namjerava režirati, u njima glumiti i producirati ih. Lepeza tema je iznimno šarolika - među njima su kriminalistička, ratna i povijesna drama, ali i adaptacija romana Agathe Christie, te film o povijesti Hollywooda. Affleckovi obožavatelji zasigurno bi među njima željeli vidjeti i auotbiografsku priču o njegovu životu, ali nije sigurno hoće li se slavni filmaš ikada odvažiti na taj korak. Međutim u intervjuu za specijalizarni časopis The Hollywood Reporter progovorio je o dobrim i lošim životnim iskustvima koji su oblikovali njegovu osobnost i učinili ga boljim - umjetnikom.

image
Jennifer i Ben razveli su se 2018.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Zašao sam u godine kad imam dovoljno iskustva da nakon svih uspona i padova, uspjeha i neuspjeha, veselja, radosti, muka i boli koje sam doživio u privatnom i profesionalnom životu mogu reći da se nemam što skrivati i čega se sramiti. Stid je toksičan osjećaj, koji vodi samosažaljenju i na kraju rezultira manjkom samopouzdanja i odvratnosti prema samome sebi - izjavio je Ben Affleck, koji je uz filmsku karijeru bio i profesionalni kockar, politički i humanitarni aktivist, a ima i podugačku povijesti bolesti.

Čitajte i: Ben Affleck u nikad iskrenijem intervjuu govori o padu na dno: 'Živio sam u začaranom krugu koji nisam mogao prekinuti'

Najbolnije iskustvo

Posebno mjesto na toj listi zauzimaju alkoholizam i maničnodepresivni poremećaj, bolesti koje slavni filmaš već desetljećima uz stručnu pomoć nastoji držati pod kontrolom. Usprkos tome, najgorim razdobljem u svom životu smatra razvod od glumice Jennifer Garner (48), od koje se rastao 2015., a razveo u listopadu 2018.

image
Jennifer Garner, Ben Affleck i njihova djeca Samuel i Seraphina, 2019.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Uz suprugu i troje djece nisam se više mogao zamisliti bez obitelji, odvojen od njih, sa životom na drugoj adresi. Kad me Jennifer ostavila za mene je to bilo najbolnije iskustvo i najveće razočaranje mog života. No, uspio sam ga prevladati i na taj način postao bolji glumac - izjavio je Affleck, koji s Jennifer Garner ima kćeri Violet (15) i Seraphinu (12), te sina Samuela (8). Bivša supruga mu nikad, pa i u najgorim fazama, nije branila da ih viđa i provodi vrijeme s njima, a Affleck ju je u intervjuu ponovno na tome zahvalio nazvavši je divnom majkom, te odgovornom, brižnom i pažljivom osobom.

Linker
10. travanj 2024 20:07