Getty Images
SLAVNA BRAĆA

Ben i Casey Affleck i ostala braća koja su osvojila Hollywood

Nije lako glumačkim zvijezdama koje se, u govorima prilikom dobivanja nagrada, moraju prisjetiti svih osoba kojima žele zahvaliti i onda još sva ta imena trebaju ugurati u kratko, ograničeno vrijeme na pozornici koje rijetko traje dulje od jedne minute.

Zaboraviti spomenuti partnera, roditelje, kolegu, brata ili sestru u takvim situacijama nije ništa neobično i pripada u red najčešćih i najbezazlenijih propusta koje celebrity osobe čine, ali nemaju svi slavnijeg starijeg brata koji im neće dopustiti da pogreška prođe "lišo".

Ben Affleck se tako, za vrijeme nastupa u showu Jimmy Kimmel Live!, osvrnuo na to što mu njegov brat Casey Affleck, koji je dobio Zlatni globus za najbolju mušku ulogu, nije zahvalio prilikom primanja nagrade. Iako je u show došao kako bi promovirao svoj posljednji film "Live by Night", Ben Affleck nije mogao prešutjeti to što je njegov mlađi brat zahvalio čak i Mattu Damonu, a nije zahvalio Damonovom najboljem prijatelju, svojem mentoru i starijem bratu.

Unatoč prigovorima na Caseyja, Ben i dalje smatra da bi njegov mlađi brat mogao dobiti i Oscara za glavnu mušku ulogu u filmu "Manchester by the Sea", ali kaže da bi on bio prvi dobitnik Oscara koji "nije prao zube između 10. i 14. godine i čvrsto je vjerovao da je 'Povratak u budućnost' istinita priča."

Ovakva bratska prepucavanja nisu rijetkost u Hollywoodu, a u nastavku se prisjetite još neke poznate i slavne braće koja su paralelno gradila svoje glumačke karijere.

Glumački klan Baldwin čine četvorica braće – Alec, Daniel, William i Stephen. Postoji i glumac Adam Baldwin, ali on im nije u rodu.

Getty Images
Alec Baldwin, William Baldwin, Stephen Baldwin, Daniel Baldwin

Iako je glumio u brojnim filmovima, Rob Lowe je ipak najpoznatiji kao televizijski glumac ("Zapadno krilo") kao i njegov mlađi brat Chad koji je također nanizao značajan broj uloga u televizijskim filmova i serijalima, a osvojio je i Emmyja za sporednu ulogu u filmu "Life Goes On".

Getty Images
Rob Lowe, Chad Lowe

Stariji Mark i mlađi Donnie Wahlberg jednako su poznati kao glumci i glazbenici. Mark je bio frontman hip-hop skupine Marky Mark and the Funky Bunch, a Donnie član jednog od prvih boy bendova, New Kids on the Block.

Reuters
Mark Wahlberg, Donnie Wahlberg

Srednji brat Owen daleko je najpoznatiji od trojice braće Wilson, ali niti stariji Andrew, a pogotovo najmlađi Luke, koji se pojavio u tridesetak filmova, nisu bez uspjeha u Hollywoodu.

Getty Images
Andew Wilson, Owen Wilson, Luke Wilson

Matt Dillon je aktivan još od kasnih sedamdesetih, karijeru je počeo kao teen idol, a kasnije je dobio čitav niz nominacija i nagrada, posebice za film "Crash" ("Fatalna nesreća") dok je godinu dana mlađi Kevin najpoznatiji po ulozi u serijalu "Entourage".

Getty Images
Kevin Dillon, Matt Dillon

Iako je mlađi brat Jeff Bridges daleko poznatiji i ostvario je neke nezaboravne uloge kao što je ona velikog Lebowskog u istoimenom filmu braće Coen, stariji Beau je također poznat kao glumac i redatelj, osvajač tri Emmyja, dva Zlatna globusa i jednog Grammyja.

Getty Images
Beau Bridges, Jeff Bridges

Linker
13. travanj 2024 09:52