Raspjevana sportašica

Beta Sudar jedna je od favoritkinja na Dori: Iza sebe već ima nekoliko nagrada, a trenirala je i nogomet

Poznajemo je i kao natjecateljicu showa Supertalent, a na izboru hrvatske pjesme za Eurosong imat će provokativan nastup s plesačima.

Ovogodišnju Doru pjevačica Beta Sudar (21) ruši predrasude da Slavonke izvode samo tamburašku glazbu. Nema ništa protiv tradicije, ali izbor plavuše iz Ladimirevaca su aktualni hitovi s američkih top-ljestvica i moderna produkcija pa će u tom stilu biti i pjesma ‘Ma zamisli’, s kojom će se predstaviti na ovogodišnjoj Dori.

Čitajte i: Jedna od favoritkinja: Albina Grčić otkriva koja joj je glazbena diva najvatrenija navijačica

- Autor te brze skladbe je Predrag Martinjak, a govori o djevojci koja preuzima inicijativu u ljubavnom odnosu - objašnjava Beta, koja je i 2019. nastupala na Dori (s pjesmom ‘Don’t Give Up), a tri godine prije toga se natjecala u showu Supertalent.

image
IGOR DUGANDŽIĆ

"Nakon što sam osvojila prva mjesta na svim lokalnim pjevačkim natjecanjima u Slavoniji, među kojima su i Rombergove glazbene večeri u Belišću, bila sam spremna predstaviti se širem auditoriju. Nastup u Supertalentu je bio golemi izazov, ali moja upornost i odlučnost su prevladale tremu. Stigla sam do polufinala, a najviše pamtim komplimente koji mi je uputio žiri čija je članica bila i Martina Tomčić Moskaljov. Ona mi je kasnije puno pomogla u vokalnim pripremama za Doru 2019., zajedno s Ivanom Husar Mlinac. Takvi showovi su jedinstvena prilika mladim telentiranim ljudima da ih primijeti netko iz glazbenog svijeta i ponudi im suradnju, baš kao što se dogodilo i meni. Prilike se ne stvaraju sjedenjem doma na kauču", govori Beta, koja je dosad objavila šest singlova.

Čitajte i: Mia Negovetić otkrila kako će izgledati na Dori: ‘Nisam više tako mala, bit će to pravi show!‘

Njezini roditelji nisu iz glazbenog svijeta (mama je domaćica, tata radi u HEP-u), no zato su muzikalne Betine sestre Sara (24) i Lora (23) te brat Deni (8), koji je nadaren za ples. Čak se pojavljuje u videospotu Ivane Banfić za pjesmu ‘Celebrity’.

image
Beta Sudar se nekada bavila nogometom.
IGOR DUGANDŽIĆ

Beta je završila srednju ekonomsku školu, paralelno je svirala violinu, a zanimljivo je da je igrala i - nogomet.

Čitajte i: Ella Orešković pravo je iznenađenje na Dori! Tata je njezin najveći fan, a talent je naslijedila od majke

"Sedam godina sam igrala na poziciji stopera u ŽNK Slavonka. Kod nas ženski nogomet, nažalost, nije popularan pa ima malo klubova, a mnogi se i ugase. Baš sam uživala u tom sportu, odgovarao je mojoj osobnosti pa mi često dođe želja ponovno stati na teren. Volim pogledati dobru utakmicu stranih liga, a podršku ću uvijek dati slavonskim klubovima - Osijeku, Valpovu i Belišću", otkriva Beta Sudar, dodajući kako bi ove godine željela snimiti i baladu te objaviti prvi album.

Linker
11. travanj 2024 13:04