Profimedia, Mega Agency
prijeti mu 10 godina zatvora

Bill Cosby proglašen krivim

Komičaru Billu Cosbyju sudilo se za drogiranje i silovanje bivše košarkašice Andree Constand. U četvrtak je pala presuda prema kojoj je proglašen krivim te mu prijeti 10 godina zatvora i to po svakoj od tri točke optužnice.

Nakon 14 sati razmatranja slučaja, porota na sudu u Norristownu u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji donijela je presudu: 80-godišnji komičar Billy Cosby je kriv jer je 45-godišnjoj Andrei Constand 2004. godine u svom domu u Philadelphiji dao tablete te ju silovao. On je tvrdio da je bila pod stresom te da ju je tabletom htio opustiti, kao i da se ničemu nije protivila, a ona tvdi da je od te droge pala u nesvijest te da ju je tada silovao.

Cosby će ostati na slobodi dok ne bude pravomoćno osuđen, odlučio je sudac. Ovo je bilo ponovljeno suđenje jer je porota propustila donijeti odluku nakon suđenja u lipnju 2017. godine. Na ponovljenom je suđenju isplivalo i da je Cosby platio gotovo 3,4 milijuna dolara tada 30-godišnjoj Andrei Constand u civilnoj nagodbi 2006. godine.

Čak je 60 žena tijekom posljednjih desetljeća javno optužilo glumca za seksalno napastovanje, no samo je ova jedna optužba dovedena pred sud.

Bill Cosby is seen out and about in Philadelphia wearing Philadelphia Eagles track suit and hat in support of the Eagles team prior to the Philadelphia Eagles vs  Minnesota Vikings NFL Conference Championships game. Bill Cosby  also stopped by local coffee shop for a hot chocolate.
21 Jan 2018
Pictured: Bill Cosby., Image: 360875431, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Linker
19. travanj 2024 10:51