KONAČAN KRAJ

Bill i Melinda Gates i službeno su se rastavili: Melinda će zadržati prezime, a evo i drugih detalja!

Nakon 27 godina braka Bill Gates i njegova supruga Melinda službeno su se rastavili, a sudeći prema ugovoru, sve je prošlo sporazumnim putem.

Bill i Melinda Gates, jedan od najbogatijih parova na svijetu službeno su se rastali nakon 27 godina braka.

Prema sudskim dokumentima, nijedna strana neće dobiti supružničku podršku, a imovina će biti podijeljena prema ugovoru o razvodu. Bivši supružnici su, prema pisanju stranih medija već pri dogovoru o razvodu sporazumno odredili kome će što pripasti.

Osim toga, Melinda neće mijenjati prezime, a sa suprugom Billom planira nastaviti zajednički rad u zakladi Melinda i Bill Gates koja je kao najjača privatna dobrotvorna organizacija temelj koji ljudima po cijelom svijetu omogućuje zdrav i produktivan život potpomažući plemenitim ciljevima poput borbe protiv bolesti, ali i za emancipaciju žena.

Čitajte i: Ljubavna priča Billa i Melinde Gates: Zaljubili se na poslu, vjenčali na Havajima i stekli ogromno bogatstvo

Osim s imovinom, dvojac nema problema niti oko pitanja skrbništva nad troje djece s obzirom na to da su svi punoljetni.

Podsjećamo, najava jednog od najskupljih razvoda u povijesti mnoge je u svibnju ostavila zatečenima.

image
Najava jednog od najskupljih razvoda u povijesti mnoge je u svibnju ostavila zatečenima.
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Melinda i Bill Gates upoznali su se krajem 1980 - ih kada se Melinda pridružila Billovoj tvrtki Microsoft. Vjenčali su se 1994. godine na golf-igralištu hotela Manele Bay na havajskom otoku Lanaiju.

Sedam godina nakon prvog zajedničkog izlaska, Melinda je postala jedna od najbogatijih i najmoćnijih žena svijeta, a brak s Billom je potrajao 27 godina.

Čitajte i: Njezina majka protivila se fatalnoj vezi! Tko je Melinda Gates, žena koja će Billu Gatesu uzeti 60 milijardi dolara?

Par je privatne živote skrivao od javnosti u tolikoj mjeri da su njihova djeca - kći Jennifer (25), sin Roryja (21) i kći Phoebe (18) - upisana u škole pod Melindinim djevojačkim prezimenom kako bi ih zaštitili od javnosti.

Ono što je javnosti bilo poznato, jest da su se slagali oko smjernica odgoja koje su utemeljili na programu "Ljubav i logika" prema kojem se na djecu ne viče i ne kažnjava ih se, već im se pruža bezuvjetna ljubav i prilika da razviju svoje sposobnosti.

Striktan odgoj djece

Posebno upoznati sa svim prednostima i manama korištenja tehnologije, svojoj djeci nisu dali mobitele do 14. godine, a uporaba elektroničkih uređaja im je ograničena na sat vremena dnevno.

image
Obiteljska fotografija iz 2009.: Bill i Melinda Gates s djecom Jennifer, Phoebe i Roryja.
COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Stvarni razlog rastanka naizgled idealnog para još je nepoznat, a na dan kada je javnosti obznanio vijest o rastanku od Melinde, Bill se oglasio na Twitteru.

"Nakon puno razmišljanja i puno rada na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo svoj brak. Više ne vjerujemo da se možemo zajedno razvijati kao par u sljedećoj etapi našeg života. Tražimo prostor i privatnost za našu obitelj dok se okrećemo novom životu", naveo je Gates u službenoj izjavi na Twitteru.

Linker
20. travanj 2024 10:51