Novi izazovi

Bivša predsjednica radi na sve strane! U Americi njezini seminari razbijaju predrasude i ‘staklene stropove‘

Osim što se zaposlila u jednoj zagrebačkoj visokoj školi kao savjetnica dekana, Kolinda Grabar-Kitarović drži niz seminara u sklopu jednog američkog instituta na kojima će se raspravljati o mnogim zanimljivim temama.

Bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović početkom ožujka pridružila se Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) kao posebna savjetnica dekana za međunarodne projekte. Nakon stresnog predsjedničkog mandata, novi posao odlično joj je sjeo, a i sama je priznala da joj je vrlo drago što je dobila takvu priliku.

Čitajte i: Kolinda Grabar Kitarović niže poslove nakon predsjedničkog mandata: 'Drago mi je što sam i ja dobila takvu priliku'

Osim novog posla u matičnoj zemlji, Kolinda se angažira i van Hrvatske pa na američkom Sine Institutu za politiku u sklopu Američkog sveučilišta u Washingtonu drži zanimljive seminare. Kolinda se tako pridružila projektu pod nazivom '2021 Fellows' koji okuplja istaknute stručnjake iz cijelog svijeta iz područja politike, umjetnosti i novinarstva, privatnog i neprofitnog sektora. Ti stručnjaci vode rasprave i seminare sa studentima, sazivaju i sudjeluju u događajima širom kampusa tijekom cijele godine.

Kako je najavila na svom profilu na Instagramu, u planu je nekoliko seminara, od kojih je prvi na temu "Početak: Kako osobni putovi oblikuju naše perspektive".

"U seminaru ćemo se fokusirati na to kako naša vlastita životna iskustva, uključujući uspjehe i neuspjehe, mogu oblikovati naše perspektive, vrijednosti i stilove vodstva. Poseban fokus bit će usmjeren na suočavanje s predrasudama, vodstvo žena, otvorenost za promjene i razbijanje 'staklenih stropova' (neravnopravnosti žena u društvu)", stoji na službenoj stranici Instituta.

Osim Kolinde, u seminar će se uključiti Tanya Golešić, predsjednica kultne marke cipela Jimmy Choo i Robin Harris, biograf, savjetnik i povjerenik bivše premijerke Ujedinjenog Kraljevstva, Margaret Thatcher.

Čitajte i: Kolinda Grabar - Kitarović o životu nakon mandata i operacije: ‘Imam još mjesec dana teških restrikcija‘

Na daljnjim seminarima govorit će se o budućnosti diplomacije, napadima multilateralizma, preispitivati isključivost zapadnog sustava vrijednosti, govoriti o NATO-u i budućnosti transatlantskog saveza, izgradnji obrazovanja u Hrvatskoj, položaju i ulozi SAD-a te potrebama i načinima globalnog promicanja univerzalnih ljudskih prava i vrijednosti.

Za svaki seminar, koji se održava putem live streaminga, potrebno se prijaviti.

Život joj se dosta promijenio

Kolinda Grabar-Kitarović nedavno je rekla kako joj je vrlo ugodno na novom poslu u ZŠEM-u.

"Moram reći da je ovo nekako ugodan odmak od političkog svijeta i života, a opet pruža mnogo mogućnosti u onome što najviše volim - to su međunarodni odnosi i međunarodna suradnja, spajanje institucija, spajanje ljudi, promicanje Hrvatske", ispričala je Kolinda Grabar Kitarović za RTL Exkluziv.

image
U serijalu Nove TV 'Dar Mar' Kolinda je glumila s Mijom Mikulec, kćerkom dizajnerice interijera Mirjane Mikulec.
PRESS NOVA TV

"Moj se život dosta promijenio. Ne samo da više nisam na toj dužnosti, već i zbog ovih uvjeta pandemije. Svima nam se promijenio život. Ono što me iznimno zanima to je svijet sportaša, kako im pomoći u tranziciji između sportskog života, bio to profesionalni, profesionalna karijera ili neki drugi način bavljenja sportom, i nastavljanja bavljenja nekim privatnim poduzetničkim aktivnostima", dodala je Grabar-Kitarović koja se krajem prošle godine nakratko "vratila" u svoj mandat i to za potrebe serije "Dar Mar". Budući da se radnja događa 2019., glumila je sebe u posjetu mjestu Dizmovo, a to joj je iskustvo, kaže bilo jako zabavno.

Linker
24. travanj 2024 03:47