Blake Lively
 Profimedia
PANDORINA KUTIJA

Blake Lively: 'Snimao me dok sam spavala i inzistirao da ruž nanosi na moje usne prstima'

Upitana da komentira slučaj holivudskog mogula Harveyja Weinsteina i nevjerojatnog broja kolegica koje su ga prijavile za zlostavljanje, 30-godišnjakinja je za američki magazin izjavila kako je ‘važno da su žene trenutno bijesne te da sve treba izaći na vidjelo’. I ona, nažalost, ima ružnu priču, no njezin zlostavljač nije Harvey Weinstein.

Otvaranjem Pandorine kutije iz dana u dan javljaju se žene koje su bile žrtve holivudskih zlostavljanja. Svoju je priču sada iznijela i Blake Lively, no, njezino se iskustvo ne tiče konkretno američkog filmskog producenta i dobitnika te suosnivača filmske kompanije Miramax i Weinstein Company. Neugodnu situaciju koja svakako graniči sa zlostavljanjem, i to u više navrata, glumica je doživjela prije nekoliko godina s make-up artistom. Zajedno radeći na projektu, neimenovani make-up artist dovodio ju je u izuzetno neugodno situacije, a neke od njih Blake je tek sad ispričala novinarima:

- Govorio je sasvim neprimjerene stvari, inzistirao je da mi ruž na usne nanosi prstima. Jedne sam noći spavala na setu, probudila se i vidjela da me on snima. Bila sam odjevena, ali taj je postupak svejedno bio krajnje voajeristički i zastrašujući čin.

Blake se požalila producentima, no oni nisu apsolutno ništa poduzeli. Seksualno zlostavljanje prijavila je i odvjetnicima, što je rezultiralo uklanjanjem make-up artista s projekta na kojem su radili. Ipak, taj slučaj nije ušao u nikakve daljnje pravne procedure, a produkcija mu je čak napisala pismo preporuke za idući posao.

- Nitko nije želio ‘prolijevati zlu krv’, zaključila je glumica podijelivši s javnošću zastrašujuće detalje koji se očito godinama događaju, a Hollywood ih je tek sada počeo otkrivati.

Linker
15. travanj 2024 05:54