Dobit će vrtoglavi iznos

Bogatija od kraljice! Bivša misica razvodom od švicarskog tajkuna mogla bi postati najbogatija britanska razvedenica

Manekenka i tekstopiskinja Kirsty Bertarelli potajno se razvela od supruga milijardera nakon 21 godine braka, ali neće otići praznih ruku - na račun će joj sjesti iznos o kojem čak i britanska monarhija može samo sanjati.

Bivša britanska misica Kirsty Bertarelli (50), koja radi kao model i pop kantautorica, odlučila je razvesti se od farmaceutskog tajkuna Ernesta Bertarellija, ali iz tog braka dugog 21 godinu neće otići praznih ruku. Baš naprotiv, njezin bankovni račun podebljan je za pozamašnu svotu zbog koje je postala najbogatija britanska razvedenica.

"Ernesto i Kirsty Bertarelli s tugom potvrđuju da su se razveli. Njihova odluka bila je zajednička, sporazumno su se odlučili razdvojiti", rekao je njihov glasnogovornik za Daily Mail. Iako su odbili govoriti o iznosu koji će manekenka dobiti od svog bivšeg supruga, Daily Mail neslužbeno je doznao da je riječ o oko 350 milijuna funti.

image
Kirsty Bertarelli i Ernesto Bertarelli bili su u braku 21. godinu.
IAN MCILGORM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Mukotrpan put do poništenja crkvenih brakova: Tony Cetinski posljednji je u nizu onih kojima je to uspjelo

Inače, par je u braku dobio troje djece, a razvod će se realizirati u ljeto sljedeće godine. Njihovo bogatstvo se procjenjuje na 9,2 milijarde funti, zbog čega su dospjeli na 14. mjesto najbogatijih ljudi po izboru Sunday Timesa. Osim toga, bogatiji su i od britanske kraljice Elizabete II. koja u kraljevskoj blagajni ima "tek" 365 milijuna funti.

Ako Kirsty od supruga dobije navedeni iznos, bit će bogatija i od legendarnog glazbenika Micka Jaggera za kojeg se vjeruje da vrijedi 310 milijuna funti, Eda Sheerana koji ima 220 milijuna funti i Adele koja je tijekom karijere zaradila 140 milijuna funti.

image
Davne 1988. bila je okrunjena za Miss Velike Britanije.
DAVID THOMPSON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No, osim novca, bivša misica dobiva i velebnu, moderno uređenu kuću uz Ženevsko jezero u Švicarskoj, kupljenu ove godine za 52 milijuna funti. Također posjeduje brvnaru od 8 milijuna funti u švicarskom skijalištu Gstaad.

Kroz razvod će je voditi ni manje ni više nego odvjetnica Fiona Shackleton, koja je zastupala princa Charlesa i Paula McCartneyja tijekom njihovih brakorazvodnih parnica.

"Nagodba je bila velikodušnija nego što je trebala biti. Htjeli su izbjeći dug i otegnut sudski spor u Švicarskoj", otkrila je prijateljica poznate manekenke.

image
U braku su dobili troje djece.
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Unatoč razvodu od Billa, Melinda Gates itekako ima razloga biti sretna, a to potvrđuje i iskreni osmijeh na njezinu licu

Pjeva i piše tekstove

Sada bivša gospođa Bertarelli rođena je kao Kirsty Roper u gradu Stoneu u Staffordshireu. Dolazi iz dobrostojeće obitelji koja stoji iza jednog od najvećih svjetskih proizvođača keramičkih proizvoda, Churchilla China u Stoke-on-Trentu. Nakon preseljenja u London, zabavljala se s velikim zvijezdama poput Elizabeth Hurley, Tamare Beckwith i Tamare Mellon.

Godine 1988. bila je okrunjena za Miss Velike Britanije, a iste godine bila je druga pratilja na izboru za Miss svijeta te godine. No, kasnije je otkrila i drugu strast - počela se baviti glazbom i pisati tekstove za pop pjesme. Upravo je Kirsty koautorica hit pjesme iz 2000. godine "Black Coffee" banda All Saints.

image
Superjahta Vava II koju je Ernesto kupio za 40. rođendan svojoj supruzi.
TOM VIGGARS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Dio vrlo bogatog društva postala je kada je upoznala Bertarellija na partyju na Sardiniji, a za 40. rođendan joj je navodno kupio superjahtu Vava II vrijednu 100 milijuna funti.

Linker
24. travanj 2024 06:27