Srdjan Vrancic / Hanza Media
čestitke se nižu

Bolje nije moguće: Nižu se komplimenti, Zrinka Cvitešić kao Melania Trump osvojila London

Najnovija objava glumice Zrinke Cvitešić samo je još jedna u nizu potvrda njezinom uspjehu na londonskoj kazališnoj sceni - ugledni Guardian je njezinu novu predstavu "Two Ladies" koja se prikazuje u Bridge Theatreu, uvrstio među najboljih pet koje valja vidjeti ovog tjedna.

'Baš dok je u jeku međunarodne krize u tijeku summit skupine G7, susreću se dvije prve dame, supruga američkog i francuskog predsjednika i otkrivaju jedna drugoj svoje živote. Ova predstava Nancy Harris vrlo je aktualna, a redatelj Nicholas Hytner može se pohvaliti s dvije vrsne glumice, Zoe Wanamaker i Zrinkom Cvitešić koja je za predstavu "Once" osvojila nagradu Olivier', stoji u Guardianovoj preporuci za kazališnu predstavu "Two Ladies". Smatraju je za jednu od pet najboljih koje trenutačno igraju u Londonu.

O ovom velikom projektu u londonskom kazalištu Bridge Theatre, Zrinka Cvitešić progovorila je za magazin Gloria Glam. "U životu treba biti strpljiv, što nije uvijek lako, a i svakako nije jedna od mojih jačih strana. U ovom poslu, kako je govorio moj dragi pokojni profesor Tonko Lonza, treba znati trajati! I upravo zbog te dvije stvari dogodio se ovaj projekt i ono čemu sam težila - sam vrh. Jedno od najboljih dramskih kazališta Bridge Theatre, u kojem svaki projekt nose najzapaženija glumačka imena današnjice, vrhunski režiser Nicholas Hytner, dugogodišnji umjetnički direktor National Theatrea u Londonu, ponajbolja partnerica Zoë Wanamaker, koja je među najvećim imenima engleskoga glumišta. Bolje nije moguće. U predstavi je riječ o prvoj dami SAD-a, glumim je ja, i prvoj dami Francuske, koje zatvorene u jednoj dvorani, čekajući da im muževi predsjednici završe summit, otkrivaju jedna drugoj svoje živote. Probe počinju početkom kolovoza, prva predstava će se prikazati 15. rujna, a svečana premijera zakazana je za 25. rujna. Veselim se neizmjerno, strahujem podjednako, ali jedva čekam da sve krene…", rekla je.

Zrinka se prije nekoliko dana pohvalila i da je u povodu početka izvedbi "Two Ladies" odradila intervju za Sunday Times, a svijet je zaintrigirala jer je dobila ulogu upravo Melanije Trump, na ovaj ili onaj način popularne američke prve dame, koja je u predstavi porijeklom iz Hrvatske, (a ne Slovenije kao prava Melania). Zoë Wanamaker pak ima ulogu prve dame Francuske, rodom iz Engleske te je baš kao i Brigitte Macron starija od supruga predsjednika.

Prve izvedbe su iza nje, a na svečanoj premijeri našu kazališnu zvijezdu na crvenom tepihu očekujemo u haljini njezine omiljene modne dizajnerice Matije Vuice. Stotine ljudi na Facebooku je našoj glumačkoj divi čestitalo na novom uspjehu, a mnogi su izrazili želju da odu do Londona samo da vide predstavu.

instagram/MatijaVuica

Novi uspjeh uslijedio je gotovo odmah nakon što je Zrinka Cvitešić pokorila londonski West End u predstavi “Once” te u elitnom društvu s Helen Mirren i Danielom Radcliffeom primila nagradu Olivier, često nazivanu kazališnim Oscarom, za debitanticu godine.

Linker
24. travanj 2024 05:00