Iz osobnog iskustva

Borna Kotromanić nahvalila instituciju koju mnogi kritiziraju: ‘Kao Hrvatica jako sam ponosna‘

Poduzetnica i životna savjetnica ima bogato iskustvo i široko je upoznata sa sustavima školovanja i u zemlji i u inozemstvu.

U moru kritika koje domaće školstvo dobiva, Borna Kotromanić je iznimka. Majka četvorice sinova s bogatim iskustvom njihova školovanja po cijelome svijetu, kako sama ističe, imala je potrebu izreći javnu pohvalu hrvatskom školstvu. Tekstualnu poruku objavila je na Instagramu.

"Nakon dugogodišnjeg školovanja svoja starija tri sina u francuskom, američkom i međunarodnom školskom sustavu, mogu reći da sam kao Hrvatica jako ponosna na hrvatski sustav državnog obrazovanja jer ga blisko pratim u posljednjih šest godina, koliko Rafael pohađa hrvatsku državnu školu, a i na osnovu vlastitih kompetencija koje sam stekla u istom i kasnije od njega profitirala, na najrenomiranijim učilištima i obrazovnim institucijama u svijetu", napisala je Borna. Uz to je stavila oznaku kojom ističe da je ponosna što je Hrvatica.

Školovanje u najboljim zemljama

A da uistinu ima iskustva sa školovanjem djece po cijelom svijetu dokazuje činjenica da je svoje starija tri sina Luku, Bornu i Frana zajedno s tadašnjim suprugom Lukom Rajićem odgajala u Ženevi u Švicarskoj gdje su išli u školu. Najmlađeg sina Rafaela dobila je s izraelskim poduzetnikom Ronom Haleom, no s dječakom živi u Zagrebu.

A vlastito obrazovanje također je gradila i u domaćim školama, ali i na inozemnim studijima - tako je u Hrvatskoj završila studij ekonomije, kasnije se u Londonu obrazovala na Central Saint Martins College of Design i Art. Za svoje životne savjete tvrdi da ima uporište u školovanju, jer je obrazovanje iz područja psihoanalize stekla na Carl Gustav Jung institutu u Zürichu, a znanje je nadograđivala na američkom Harvardu i pariškom sveučilištu Sorbonne.

Čitajte i: Borna Kotromanić otvoreno Zoranu Milanoviću: ‘Predsjedniče, nakon ovog ja te obožavam!‘

Borna je i inače iznimno aktivna na društvenim mrežama, njene objave savršena su mješavina mode, zabave, druženja, ima tu i poneki recept za hranu, ali i 'miran san'. Tu i tamo zna kao i danas privući pažnju objavama koje imaju veze s aktualnom situacijom u zemlji. Tako je nedavno Kotromanić izrazila oduševljenje govorom predsjednika Zorana Milanovića.

U rujnu je Borna podijelila isječak govora koji je predsjednik dao na konferenciji za novinare, a tema je bila situacija s koronavirusom, cijepljenjem i mjerama. "Predsjedniče, nakon ovog ja te obožavam!", entuzijastično je poručila Borna. Uz video Kotromanić je napisala i opis: 'Izjava predsjednika RH o koroni, poslušajte konačno neku pametnu...'

Linker
19. travanj 2024 03:46