Profimedia, Backgrid UK
'pokosilo' i nju

Čak je i liječnik bio užasnut: Oprah je morala otkazati sve poslove zbog bolesti

Čak je i liječnik bio neugodno iznenađen kad je vidio snimku pluća najpoznatije američke tv-voditeljice i filmske producentice Oprah Winfrey.

Upala pluća u krevet može baciti svakoga - pa čak i medijsku miljenicu, 65-godišnju Oprah koja se razboljela nakon što se vratila s putovanja. Bilo je toliko ozbiljno da je liječnik, ispričala je u ponedjeljak u showu s Ellen DeGeneres, bio užasnut kad je vidio koliko je njezino stanje ozbiljno.

"Mislila sam da me uhvatila tek prehlada, ali nije bilo to", rekla je Oprah, "završila sam u sobi za hitne prijeme, a onda su mi došli reći "Imate upalu pluća, a upala pluća nije nešto s čim se možete igrati. Jako je ozbiljno"".

Potom je ispričala da tijek bolesti nije išao bez komplikacija. Najprije su je pokušali liječiti jednom vrstom antibiotika, no nisu djelovali. Nakon toga je ponovo morala liječniku, ovaj put specijalistu pulmologije, koji je ostao u šoku kad je vidio koliko je težak njezin slučaj. "Ponovo sam otišla na CT i rekli su mi da je gore nego što su mislili. A kad mi je liječnik na vrat stavio stetoskop, vidjela sam onaj "Oh" na njegovom licu. Onaj "O moj Bože nešto nije u redu s vama". Odmah je rekao da je ozbiljno, nije mi ništa skrivao. Uzdahnuo je: "Morati otkazati sve poslove", govorila je Oprah, sretna što je napokon bolje.

"Nikad nisam ništa otkazala, uvijek sam radila čak i kad sam bila bolesna. A on mi je zabranio sve, mjesec dana letova i sve poslove", otkrila je. Trebalo je tjedan dana strogog mirovanja, lijekova, inhalacija, da joj bude malo bolje, a umor i slabost kod ove bolesti potraju i mjesec dana . "Ne igrajte se s prehladom ni upalom pluća, liječite se odmah jer može postati ozbiljno", poručila je TV zvijezda koja zdravlje više nikada neće uzimati zdravo za gotovo.

WINDSOR, UNITED KINGDOM - MAY 19:  Oprah Winfrey arrives at St George's Chapel at Windsor Castle before the wedding of Prince Harry to Meghan Markle on May 19, 2018 in Windsor, England. (Photo by Ian West - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images
Američk voditeljica, glumica i producentica Oprah Winfrey

Linker
25. travanj 2024 12:26