Adio dundo Indiana Jones!

‘Čašica razgovora‘ Harrisona Forda i dubrovačkog gradonačelnika: Poklonio mu knjižicu iz 1272. godine i zahvalio na promociji grada

Glumac se dan prije odlaska iz Hrvatske susreo s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem, kojem je rekao kako je oduševljen gradom, a dobio je i poklon. Njegova jadranska avantura tu nažalost završava...

Holivudski glumac Harrison Ford već danima ljetuje na jugu Hrvatske. Brojni svjetski i domaći mediji pišu o morskim avanturama glumca koji je na Jadran, u pauzi između snimanja petog nastavka filma "Indiana Jones", došao sa suprugom i glumicom Calistom Flockhart i njezinim posvojenim sinom Liamom. Ford ne miruje - prvo su mještani ugledali kako šeće Stradunom, potom je plovio starim dubrovačkim brodom, a na njemu ga je ‘ugostio‘ kapetan Fran Radošević, potom je sudjelovao na filmskim radionicama na otoku Šipanu, a nije propustio niti susret s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.

image
Harrison Ford i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković
MATO FRANKOVIć

Na službenom Facebook profilu dubrovački gradonačelnik objavio je fotografiju susreta sa slavnim dubrovačkim glumcem, koji je navodno u Hrvatskoj do 12. kolovoza.

"Zahvalio sam gospodinu Harrisonu Fordu na nemjerljivoj promociji Grada. Brojni svjetski mediji pišu kako se posljednjih dana gospodin Ford sa svojom obitelji odmara u našem Gradu. Izrazio je oduševljenje Gradom u kojem je posljednji put bio prije 40 godina", napisao je Franković. Zbog toga je glumcu i poklonio nešto simbolično i svojstveno gradu.

image
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković Fordu je poklonio Statut Dubrovačke Republike iz 1272. godine.
MATO FRANKOVIć

Čitajte i: Kakav poticaj filmašima! Harrison Ford obratio se polaznicima hrvatske škole filma, a oni komentirali: 'Baš je jednostavan čovjek'

Uspomena na Dubrovnik

"Kao zahvalu na promociji Grada poklonio sam gospodinu Fordu Statut Dubrovačke Republike iz 1272. godine, a koji označava apsolutnu mjeru u svemu te sam istaknuo kako nam upravo mjera u gradnji, održivosti destinacije i uspostavljanju grada po mjeri svakog građana mora biti konstantna nit vodilja", napisao je Franković, koji je nekoliko dana ranije na Facebooku napisao kako je Dubrovnik kao grad napokon počeo cijeniti sebe te kako su ga ovog ljeta posjetili brojni poznati - "počevši od poznatih nogometaša poput Harryja Maguire i Jacka Grealisha, Rogera Taylora iz grupe Queen, Viktorijinih anđelica, katarskog Šeika pa do Harrisona Forda", a mi bismo dodali još i suprugu pokojnog legendarnog košarkaša Kobea Bryanta, Vanessu Bryant s kćerima i bivšeg šefa Formule 1 Bernieja Ecclestonea sa suprugom.

image
Harrison Ford na brodu kapetana Frana Radoševića.
DUBROVNIKNET.HR

No, jednu od najvećih gesta za Dubrovnik napravio je upravo Ford, kojeg Dubrovčani na svakom koraku opisuju kao jednostavnog i skromnog čovjeka. Posjetio je filmske radionice na otoku Šipanu koje se već 18 godina održavaju za osnovnoškolce, a mladim je budućim filmašima snimio motivacijsku poruku.

Čitajte i: Harrison Ford i njegova obitelj odlično se provode u Dubrovniku: Gledali su zalazak sunca s broda, a glumac se primio i kormila

"Možete uraditi što god želite, ali morate u to vjerovati i tome se posvetiti. Usput, ako to ne upali, pokušajte na neki drugi način. Biti uspješan ne znači imati sreće", rekao je Ford, a jedan od voditelja škole Miro Bronzić osvrnuo se na njegovu posjetu.

image
Calista Flockhart i Harrison Ford sa sinom Liamom u društvu s kapetanom karake, Franom Radoševićem.
DUBROVNIKNET.HR

"Kakav je dojam ostavio na nas? Potvrdio je ono da svi koji su tako 'veliki' su i jednostavni. Djeca su također fascinirana, možda na prvu nisu znala o kome se radi, no putem društvenih mreža i interneta vrlo brzo su sve saznali i naravno, oduševljeni su", rekao je Bronzić.

Linker
16. travanj 2024 15:59