Featureflash Film Archive / Alamy / Alamy / Profimedia
Slavi 50. rođendan

Claudia Schiffer otkrila tajnu svoje sreće: 'Ne trudim se ni izgledati mlađa nego što jesam'

'Nikad u životu nisam bila ovako samopouzdana ni sretna', veselo je ovih dana izjavila poznata manekenka'. Što to toliko pozitivno utječe na jednu od najljepših žena svijeta? Odgovor je pomalo neočekivan: njezin 50. rođendan, koji će proslaviti i dalje itekako prisutna u profesiji donedavno rezerviranoj isključivo za mlade.

"Mislim da zrele godine treba slaviti i poštovati - naglasila je i objasnila kako sa zadovoljstvom prihvaća svoju zrelu dob. "Ne trudim se ni izgledati ni osjećati mlađa nego što jesam. Uživam u sadašnjem trenutku.", rekla je jednom prilikom poznata manekenka koja danas slavi pola stoljeća života.

29.03.11
Claudia Schiffer wearing a swimsuit in TV commercial for L'Oréal Paris Elvive Colour Protect.
Pictured: Claudia Schiffer,Image: 92040705, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: L'Oréal / Planet / Profimedia
L'Oréal / Planet / Profimedia
Claudia Schiffer u kupaćem kostimu snimila je reklamu za L'Oreal...

Claudia Schiffer (50), koja okrugli rođendan slavi 25. kolovoza, s obitelji i bliskim prijateljima u svojem domu u Oxfordshireu, doista može biti zadovoljna jer je i danas angažirana na modnoj sceni na kojoj je zabljesnula prije nevjerojatnih 30 godina. Zapravo, nikad nije s nje sišla, kao i njezine kolegice, takozvanih '"veličanstvenih sedam": Linda Evangelista, Naomi Campbell, Helena Christensen, Cindy Crawford, Christy Turlington i Elle Macpherson, koje su s njom nosile titulu supermodela.

Claudia Schiffer (claudiaschiffer / 17.08.2018): holiday mood #fbf. 
X
#summer
Wiese/face to face / Face to Face / Profimedia
Claudia Schiffer oduvijek ima tijelo bez mane...

Sve je počelo krajem 1980-ih u studiju fotografa Stevena Meisela u New Yorku gdje su se srele kalifornijska tinejdžerica Christy, tamnoputa Britanka Naomi i svojeglava Kanađanka Linda i rođeno je takozvano Trojstvo - manekenke koje su ne samo puno radile i odlično zarađivale, nego postale i bliske prijateljice i zajedno se odlično provodile. Peter Lindbergh snimio je Trojstvo pojačano Cindy Crawford i Tatjanom Patitz za naslovnicu Voguea u siječnju 1990., a ultimativni modni trenutak bila je Versaceova revija u proljeće 1991. na kojoj su Linda, Christy, Naomi i Cindy prošetale pistom u mini haljinama uz hit “Freedom” Georgea Michaela u čijem su spotu glumile.

Supermanekenke su 1990-ih dominirale revijama najpoznatijih dizajnera, redovito izlazile na naslovnicama časopisa, reklamirale skupu kozmetiku i luksuzne modne marke.

Nisu bile samo dugonoge, lijepe i vitke; imale su neku posebnu kvalitetu koja ih je izdvajala od ostalih.

Claudia Schiffer (claudiaschiffer / 04.07.2018): ?üíô?üá??üá?Happy 4th !
X
#4thofjuly #throwback
Wiese/face to face / Face to Face / Profimedia
Claudiju je otkrio modni agent kojeg je odmah očarala

Claudia ima 10.000 različitih izraza i istinsku ljubavnu vezu s fotoaparatom', rekao je jednom modni dizajner Karl Lagerfeld za svoju muzu.

I to je očito istina: kad je visoku i dugonogu 17-godišnjakinju u njezinu rodnom Düsseldorfu zapazio modni agent, Claudia je bila u društvu znatno ljepše prijateljice, ali agent je odabrao baš Claudiju, a ne prijateljicu.

Manekenke su postojale i prije, ali supermanekenke su se razlikovale od svojih prethodnica po tome što su prerasle okvire modnog svijeta i postale dijelom popularne kulture, zvijezde s većim faktorom prepoznatljivosti od glumica i glazbenica.

Mediji su ih zvali po imenu i pratili ih dok su plesale i ispijale šampanjac u poznatim diskoklubovima, pojavljivale se u TV emisijama kao gošće i voditeljice, pozirale golišave za magazin Rolling Stone, pokretale lance kafića te vlastite modne i kozmetičke marke.

12.04.12
Claudia Schiffer for Guess - 30th Anniversary campaign.
Pictured: Claudia Schiffer,Image: 125954294, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Guess / Planet / Profimedia
Guess / Planet / Profimedia
Claudia Schiffer za Guess...

K tome su se i kretale u zvjezdanom društvu pa je Helena Christensen hodala s Michaelom Hutchenceom iz benda INXS, Claudia Schiffer s iluzionistom Davidom Copperfieldom, Naomi Campbell s boksačem Mikeom Tysonom, Linda Evangelista je bila zaručena s glumcem Kyleom McLachlanom, a Cindy Crawford u braku s holivudskom zvijezdom Richardom Gereom.

"To je bilo čisto ludilo. Bile smo poput rock zvijezda. Na svakoj reviji imali smo osiguranje, a posebno su morali paziti na moje rublje! Dok sam bila na pisti, redovito su mi nestajali grudnjaci i gaćice", prisjeća se Claudia.

Rekorderka s više od 1000 naslovnica časopisa u karijeri, model na revijama Jill Sander, Valentina, Versacea i Diora i zaštitno lice Revlona i L’Oreala, Claudia koja se iskazala i kao glumica, među ostalim u filmu “Zapravo ljubav”, danas je sretna supruga redatelja Matthewa Vaughna i majka troje djece, koja s obitelji živi u Engleskoj te producira filmove, dizajnira odjeću i keramiku i aktivna je u dobrotvornom radu. Ali nije odustala od karijere modela pa je nedavno imala cijeli editorijal u Vogueu, a 2018. izišla je u zlatnom lameu na pistu, s Naomi, Carlom Bruni, Helenom i Cindy, na reviji kojom je kuća Versace odala počast svom pokojnom osnivaču.

Claudia Schiffer (claudiaschiffer / 02.08.2018): on holiday, cant come to the phone X
.
#tbt #90s #summertime
Wiese/face to face / Face to Face / Profimedia
Claudia ima sjajnu karijeru od svog početka, a još uvijek ne misli ići u mirovinu...

Cijelu priču o Trojstvu možete pročitati u aktualnom broju magazina Gloria.



Čitajte i:

Koji moderan par u izlasku: Claudia Schiffer u svilenoj haljini, suprug u tenisicama

I 30 godina kasnije još se s istim divljenjem gleda u ovu ženu

Claudia Schiffer ponosno prošetala s dvije zgodne kćeri i naočitim sinom

Linker
19. travanj 2024 05:39