AKM-GSI/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
KULTNI SASTAV

Coldplay izbacio deveti album i šokirao izjavom: ‘Nećemo još dugo svirati zajedno‘

Frontmen benda Chris Martin rekao je kako će snimiti još tri albuma. Bit će ih sveukupno dvanaest i nakon toga prestaju sa svirkom. No, za kojih dvadesetak godina računa na reunione s kojima će kao starci ponovno puniti dvorane.

Glazbenik Chris Martin, frontmen kultnog sastava Coldplay, uoči lansiranja devetog albuma "Music of the Spheres" najavio je kako su dani benda odbrojani, odnosno, očekuju da će objaviti još tri albuma te da će se nakon toga razdvojiti.

"Ovo nije šala, istina je. Verujem da će 12 albuma biti naš vrhunac, ali mislim da ćemo zauvijek željeti svirati zajedno", rekao je. Novi studijski album inspiran je znanstvenom-fantastikom, objavili su ga nakon dvije godine pauze, a tko zna, možda je Chris ovu "bombu" bacio kako bi dobio što više publiciteta, no kad uzmemo u obzir da su već dva desetljeća na sceni, ništa nije nemoguće, pa čak niti rastanak.

"Ovo je album na kojem smo radili bez toga da smo razmišljali što će ljudi misliti i govoriti o nama. Kroz godine smo dobivali mnoge kritike, ali nikad dosad nam nije bilo toliko oslobađajuće raditi na novim singlovima. Mi smo stariji bend, ne pratimo ove nove trendove, ali to nam je super. Nema pritiska i samo radimo ono što volimo", rekao je Chris u intervjuu za NME te dodao kako su stvorili vlastitu galaksiju u kojoj novi hitovi savršeno egzistiraju. No, kako bi ipak malo ugodili mlađoj publici, za novi album snimili su duet s ljubimicom milenijalaca i generacije Z, Selenom Gomez. Balada 'Let Somebody Go' u manje od jednog dana ima nešto manje od dva milijuna pregleda.

image
Coldplay je na sceni od 2000. godine.
AKM-GSI/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Govorio je i o tome kako su dva desetljeća pokušali napisati i uglazbiti pjesmu za filmove o Jamesu Bondu. No, nisu uspjeli.

Čitajte i: Novim singlom proslavila povratak na scenu: Nakon šest godina izbivanja, Adele opet snima

"Napravili smo pjesme za pet Bondovih filmova, ali nisu bile dovoljno dobre, da budem iskren", rekao je.

Njihov prvi album “Parachutes” s deset pjesama objavili su 2000. godine, a donio im je nezamislivu slavu.

Linker
13. svibanj 2022 13:49