izlazak na sunce

Cvjetni trg više nije ‘in‘: Ecija Ojdanić s frendicama uživa na novoj zagrebačkoj špici

Glumica se na Instagramu pohvalila da je u dobrom društvu uživala na novoj ‘it‘ lokaciji koja je već mjesecima hit okupljalište mladih, ali i onih nešto starijih.

U svako doba dana i u svako godišnje doba, zagrebačka špica vrvjela je ljudima različitih profila. Neki od njih su ležerno pili kavu na terasama, nešto grickali, drugi su upijali sunce, a treći bi se prošetali poznatom lokacijom samo da budu viđeni. No, otkako je nastupila pandemija, centar grada, pogotovo Cvjetni trg sve je pustiji i pustiji.

Ipak, mnogi su se počeli okupljati na drugim mjestima i stvarati nove špice, a domaća glumica Ecija Ojdanić svoju "špicu" je pronašla u Martićevoj ulici nadomak Kvatrića. Martićeva, odnosno jedan njezin dio, gdje se nalazi nekoliko kafića, restorana i čitaonica, vrlo je popularan posljednjih godina.

"Nova špica. Novo normalno. Punjene pozitivnim emocijama s BFF", napisala je glumica ispod fotke na kojoj pozira s dvije najbolje prijateljice.

I da, kako situacija u zemlji i svijetu nije baš bajna, trebamo podršku najmilijih da lakše prebrodimo ovo teško razdoblje, zato je druženje s ljudima vrlo važno. Oni nam podižu raspoloženje, pune nas pozitivom i olakšavaju teškoće.

Ljudima u glini vratila osmijeh na lice

Upravo to radi i umjetnost pa je Ecija prije dva tjedna pohitala u Glinu sa svojim kazalištem Moruzgva kako bi razveselila tamošnje građane koji su u razornom potresu ostali bez svega. U nedjelju 10. siječnja održala je predstavu "Vla Vla Vlajland", a prije polaska Ecija je sa svojim kolegama skupila donacije - električne grijalice, grijače za vodu, higijenske potrepštine i suhu hranu - koje su s kombijem dovezli u Glinu.

Za Gloria.hr nam je otkrila da joj nije nimalo bilo lako kada je na svoje oči vidjela situaciju u Glini. Glavni organizatori "kulturne" pomoći u pogođenim područjima su predstavnici nezavisne dramske scene Mario Kovač i Petra Radin koji su u Petrinju, Glinu i ostala područja stigli odmah drugi dan nakon potresa i razveseljavali djecu u sportskim dvoranama i šatorima.

Čitajte i: Ecija Ojdanić pohitala u Glinu razveseliti građane: ‘Kad sam stigla tamo, srce mi se steglo‘

"Moji kolege i ja smo se javili Mariju i Petri da želimo održati predstavu, iako sam se, kada sam stigla u Glinu, pitala ima li to smisla. Tek onda sam vidjela koliki su zapravo razmjeri potresa i srce mi se steglo... Uhvatila me tjeskoba kada sam vidjela očaj tih ljudi koji su u samo nekoliko sekundi izgubili sve. Kako će oni koji su u konstantnom stresu i strahu pratiti predstavu?", ispričala je Ecija.

Ipak, naišla je na pozitivne komentare građana i volontera koji su pogledali predstavu i rekli joj da ih je baš razveselila.

"Stvarno je bilo predivno. Građani su mi prilazili, zahvaljivali se i govorili da smo ih uspjeli razveseliti i nasmijati, što i jest najvažnije. Upoznala sam i puno volontera i sada sam u stalnom kontaktu s njima u slučaju da im išta treba. Drago mi je da smo narod koji uvijek reagira na tuđu nevolju, a bilo bi dobro da i država tako brzo reagira", otkrila nam je Ecija i pozvala i druga kazališta da se pridruže inicijativi ako imaju mogućnost.

Linker
17. travanj 2024 13:08