Ana Mihalić
U NOVOM BROJU GLORIA DELICIJA

Danijela Martinović: Volim sve što je retro

Metalno posuđe splitsku pjevačicu vraća u djetinjstvo i budi u njoj sjećanja na obiteljska okupljanja, a ako je još ukrašeno srcima, onda je to ljubav na prvi pogled.

Emajlirani tanjuri, koje u Dalmaciji zovemo lateni ili škvorcani, moj su favorit. Oni me vraćaju u djetinjstvo i podsjećaju na vrijeme kad se sve malo više cijenilo - od hrane koje nije bilo u izobilju do okupljanja obitelji oko stola i zajedničkih ručkova. Još u vikendici imamo takvih "retro" tanjura i svi znaju da ih obožavam i da iz njih najradije jedem. Pa kad sam ih ugledala u "Kruhu i vinu" u Vili Vipolže, bila sam oduševljena. Tomaž Kavčić, vlasnik restorana u najljepšoj renesansnoj vili u Sloveniji, zna za moju "slabost" prema takvim romantičnim detaljima pa mi je doista bilo ugodno iznenađenje vidjeti takvo posuđe na takvom reprezentativnom mjestu - otkriva splitska pjevačica Danijela Martinović u novom broju Gloria Delicija u kojem možete pronaći prijedloge za originalno metalno posuđe s retro štihom.

U novom broju priloga svoje tajne iz kuhinje otkrivaju zvijezde - splitski velemajstor kuharstva Hrvoje Zirojević te prva dama bistronomije Julia Jaksic, osvježenje potražite u sladoledima - koji slastičari ove godine rado kombiniraju s foie grasom ili svježom tunom te u 10 različitih recepeta s lubenicom u glavnoj ulozi. Raskošni prilog Gloria Delicije možete pronaći u paketu s novim brojem magazina Gloria po cijeni od 20 kuna.

Linker
25. travanj 2024 09:36